"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Ett foto på en kommande digitalkamera i småbildsformat från Leica?

Det är många som söker efter information om Leicas nya M9´a. Det ryktas lite här och där om specifikationerna och en del fejkade foton har dykt upp på nätet. Men Leica Camera AG tiger som muren, inte ens ett litet, litet rykte om M9´s vardande kommer utanför murarna i Solms och de utanför murarna som vet något matnyttigt tiger som muren. (Ni som ska till Café Puck på onsdag får försöka pumpa Johan Ericsson på information om Leica M9, enligt julintervjun här på Fotosidan verkar Johan veta mer om den kommande M9´an än han vill avslöja:)) Men samtidigt som Leica Camera AG i Solms tiger som muren om M9´an verkar samma Leica Camera AG läcka som ett såll gällande den ny digitala småbildaren R10, uppgifter om denna modell verkar ha kommit en bit längre än ryktesstadiet och en del relativt trovärdiga uppgifter och foton har börjat dyka upp på nätet, klicka på länken och kolla fotot: Leica R10

Även om jag aldrig kommer att få råd med en Leica S2, M9 eller R10 eller vad de nu kommer att heta när de nya modellerna lanseras, så är det ändå intressant att Leica är med på banan igen. Det är kul att företaget som lanserade den första småbildskameran även orkat ta klivet ut i digitalåldern, det är helt klart något speciellt med Leica och det vore kul om fler generationer fick uppleva den speciella Leicakänslan!

Hoppas bara att inte priserna på de nya produkterna blir så höga att Leica bara blir ytterligare en statushöjande acessoar för de rika, vackra och framgångsrika... Men å andra sidan så kanske de avyttrar sina acessoarer förlåt kameror när de behöver ett nytt smycke att hänga runt halsen och då kan kanske bättre behövande fotografer få ta över smycket, förlåt kameran :)


Mainz © Mikael Good, 1996

I brist på heta nyheter om Leica M9 så hittade jag en fin liten reklamfilm av Wim Wenders om Leica M8. Om du inte vet vem Wim Wenders är då måste du bara se hans mästerverk Der Himmel über Berlin (Himmel över Berlin) från 1987!

Dagens film: Wim Wenders Movie for Leica Camera

//Chasid
Ps: Dagens låt var med i ett tidigare inlägg idag!
Postat 2009-01-27 12:50 | Läst 9535 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Chasid´s foto & låt del 16 (på bortaplan)


Den Röda Basilikan i Pergamon (Bergama) © Mikael Good, 2006

Basilikan tillägnades först den egyptiske dödsguden för att sedan byggas om till kyrka på 300-talet och till sist byggdes en del av den om till en Moské. Den som har läst Uppenbarelseboken i Bibeln har säkert läst om församlingen i Pergamon. Pergamon heter numera Bergama och den gamla röda basilikan är förutom ett anex som byggts om till moské en ruin sedan lång tid tillbaka. Ordet pergament har fått sitt namn från Pergamo, då de pga brist på papyrus började skriva på djurhudar i Pergamon. Dagens låt är The Four Horsemen of the Apocalypse (Apokalypsens fyra ryttare) och den gjordes av den internationellt kända grekiska gruppen Aphrodites Child och den låten är väl värd att upptäcka för den som inte redan har gjort det.

Dagens låt:
The Four Horsemen - Aphrodites Child

//Chasid
Postat 2009-01-27 08:06 | Läst 7447 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Prisfall på foton...

Idag är tyvärr allt som har med filmkorn att göra i stort sett osäljbart, bildbyråer och bildköpare kräver allt oftare rena och fina digitalfoton som helst ska vara tagna med högupplösta digitala småbildare eller mellanformatare. Detta i kombination med ett rejält prisfall på foton av den sort som jag tidigare brukade sälja har gjort att jag i stort sett har övergivit brödbildsfotandet. Jag kunde få runt 1500 kr för ett foto till en turistbroschyr eller en katalog, idag säljer många hobbyfotografer motsvarande foton för pizzapengar...

Men jag ska inte klaga, mitt fotograferande finansierar sig självt och det är det nog inte så många amatörfotografer som kan skryta med :)


Huskvarna © Mikael Good 1997. Fotot var infört i Jönköpings kommuns turistbroschyr 1998.

Dagens andra låt: Wild Horses - The Rolling Stones

//Chasid
Postat 2009-01-26 16:47 | Läst 8083 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Chasid´s foto & låt del 15 (på bortaplan)


Fotö © Mikael Good, 2005

När jag gick igenom mina sommarfoton från 2005 hittade jag även detta foto från Fotö. På Fotö sken solen, i Göteborg ösregnade det som vanligt - Genom ständigt regn och fukt så känner du en lukt och det är Ingvar Oldsbergs Aftershave :)

Dagens låt
: Israel Vibration - Rudeboy Shufflin

//Chasid
Postat 2009-01-26 09:04 | Läst 7459 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Chasid´s foto & låt del 14 (på bortaplan)


Fotö © Mikael Good, 2005

För mig har det inte varit någon sommar om jag inte har fått vara vid västkusten. De senaste fem åren har min familj spenderat en semestervecka på Öckerö i Göteborgs skärgård. Hönö, Öckerö och Fotö är väl värda ett besök på sommaren, det är inte så turistigt som andra orter på västkusten, naturen är vacker och det bjuds på sköna badmöjligheter både från klippor och strand.

För den teknikintresserade kan jag förtälja att detta foto är taget med en EOS 300D och kitzoomen 18-55, en del anser att den kombinationen är i princip oanvänbar, vad tycker du?

Dagens låt: Bobbi Humphrey - Blacks and Blues

//Chasid
Postat 2009-01-25 08:11 | Läst 7540 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa