"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Tro inte på rykten...

Enligt ryktet så har jag varit en man som varit djupt involverad i tung brottslighet. Ryktet säger även att jag har var en hårdför torped och indrivare och att jag gjort en del vänder på kåken pga detta.

Men man ska inte tro på rykten, jag rörde mig förvisso i utkanten av en del mer eller mindre kriminella kretsar på 90-talet. Men jag valde att inte anamma deras livsstil trots att jag fick en del erbjudanden bl.a. ville en hälare och svartabörs handlare att jag skulle bli hans torped/indrivare mot bra betalning, ett erbjudande som jag givetvis tackade nej till trots att jag vid det tillfället var i desperat behov av pengar pga studier och arbetslöshet. Men sanningen är att jag är helt ostraffad och inte har begått några brott och på den vägen kommer jag att fortsätta vandra! Hade jag haft körkort hade jag tom kunnat bli polis :) Kanske blir det som så att jag hamnar bakom galler ändå, men inte som fånge utan som plit!


Kinesiska muren © Mikael Good, 2004


Kinesiska muren © Mikael Good, 2004

Dagens låt: The Specials - Gangsters

//Chasid

Postat 2010-01-07 15:18 | Läst 3134 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Mitt socialreportage från Lettland kommer att publiceras i en morgontidning!

Efter en tids kamp har jag lyckats sälja in ett av mina socialreportage från Lettland om den ekonomiska krisens stora förlorare till en svensk morgontidning. Reportaget som består av text och foton kommer att publiceras över ett uppslag i början av nästa vecka :)

Situationen i Lettland idag får mig att tänka på situationen i Dorothea Langes klassiska dokumentärfoton av hemlösa och arbetslösa i det av 30-tals depressionen drabbade USA. För mig är det svårt att förstå att människor som ser ut som vi och tänker som vi ska behöva lida sådan nöd och det tar ordentligt på krafterna att besöka de av den ekonomiska krisen så hårt drabbade letterna. Det som driver mig är mitt stora engagemang i de minsta och de svagaste i samhället samt vetskapen om att jag kan vara med och hjälpa människorna som jag möter genom att mina texter och foton påverkar dem som läser och ser på dem.

Hitills har jag kunnat bekosta utrustningen som jag behöver och kunnat ta ledigt från mitt jobb för att åka iväg på resorna men nu när jag är arbetslös har mina ekonomiska förutsättningar minskat och det rejält. Under våren hoppas jag att jag kan få ett stipendium, en praktikplats eller en anställning så att jag kan jobba på heltid mot Lettland och göra fler reportage samt samla ihop material till en bok och en utställning.


© Mikael Good, 2009

I och med detta inlägget kommer antalet besökare till min blogg att passera 200.000 men på grund av en stor felräkning från min sida är den egentliga besökssiffran drygt 250.000 st där cirka 60 procent är unika besökare vilket placerar min blogg på topp hundra listan över de mest lästa fotobloggarna i Sverige! Jag riktar ett stort tack till alla mina flitiga läsare :)

Dagens låt: Go Tell It On The Mountains - Bob Marley

//Chasid

Postat 2010-01-05 14:30 | Läst 5141 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Arbeitslos

Jag har blivit uppsagd från mitt jobb på morgontidningen pga arbetsbrist... Det känns lite konstigt att inte ha något jobb att gå till i morgon. Men jag hänger inte läpp för det utan ser framtiden med ljusa ögon :) Nu kanske jag äntligen får tid till att förverkliga många av de drömmarna och projekten som jag bär inom mig :)

Men skulle du känna någon som vill anställa en 41 årig man som är utbildad informatör, som har jobbat som grafisk formgivare, originalare, fotojournalist, multimediakreatör och har tolv års erfarenhet från den grafiska branschen samt mångårig erfarenhet från olika serviceyrken så är du välkommen att kontakta mig!


Älgko © Mikael Good, 1995

Dagens låt: Monty Python - Always Look On The Bright Side Of life

//Chasid

Postat 2010-01-03 18:57 | Läst 2689 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4