"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Rockfoto - basvirtuosen Rodney James JR



I dag lyssnade jag på ett seminarium på GKC om gospelmusik. Seminariumet hölls av fyra amerikanska musiker från Chicago som har sina rötter djupt rotade inom gospelmusiken. En av musikerna var basisten Rodney Jones JR som är något av ett musikaliskt underbarn och virtuous på sitt instrument. Innan han var 20 hade han medverkat på 30 skivor. Idag är han drygt 30 år och förutom att han har spelat och spelar med både kända och okända artister jobbar han även som producent och han producerar bland annat åt Stevie Wonder och Diddy.



Det är inte varje dag som jag får möjlighet att sitta ned och snacka musik med en världsartist och jag passade på att ha ett intressant samtal om musik med Rodney, han visade sig vara en mycket trevlig och sympatisk man. Jag har all anledning att återkomma till Rodney i ett senare inlägg.



Bilderna i inlägget har jag tagit med en Sony A7s och ett 70-200 samt en Fujifilm X-T1 med 18-55mm. Det var rätt mörkt i lokalen men kamerorna som presterar bra på 6400 respektive 12800 ASA klarade av de dålig ljusförhållandena med bravur.

Text och foto: Mikael Good

 
  

Postat 2017-04-20 19:24 | Läst 5392 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Rockfoto - Narnia

Sedan debuten 1996 har jönköpingsbandet Narnia sålt över 200.000 skivor och turnerat runt om i Europa, Japan, och Mexico. I skrivande stund är bandet på väg till Sydamerika för ett antal spelningar i Argentina och Brasilien. I sommar har du chansen att se bandet när de festivalspelar i Gullbranna 8 juli, på Skogsröjet i Rejmyre 4 augusti, på Sabaton Open Air i Falun 18 augusti och i Sävsjö 19 augusti.

         

I den följande länken kan du lyssna och se på Narnias senaste video - Thank You som är inspelad i Sverige och Antelope Valley i Kalifornien. Solot i slutet av sången är mästerligt: https://www.youtube.com/watch?v=mZqe5vh7Omc

Text och foto: Mikael Good

 
 

Postat 2017-04-19 16:47 | Läst 8355 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Skyddsrummet i Borås stadspark

När de mörka krigsmolnen började dra in över Europa i slutet av 30-talet bildades Luftskyddsinspektionen i Sverige. De hade som uppgift att bygga skyddsrum åt hela befolkningen och ett stort antal började byggas runt om i landet.

Stadsparken, Borås


Ett av alla skyddsrummen som byggdes ligger under Mariekulle i Stadsparken i Borås. Dit skulle ett 100-tal boråsare kunna ta sin tillflykt ifall staden råkade ut för ett fientligt bombanfall. Skyddsrummet har en huvudingång och två nödutgångar. I ingångarna finns en hall och en rejäl ståldörr som ger ett extra skydd åt det stora inre rummet. Men skyddsrummet var felbyggt! Taket var allt för svagt för att klara en direktträff och det skulle ha blivit rena rama dödsfällan för dem därinne om det blivit skarpt läge.



Efter att skyddsrummet avvecklats användes det under en period som ostlager. I dag är skyddsrummet övergivet. Det går bara att komma in i skyddsrummet med nyckel genom huvudingången och de gamla utrymningsvägarna är ordentligt igensvetsade för att slippa vandaler. Precis som i andra gamla bergrum som inte använts på flera år är det rått, fuktigt och lite kyligt därinne. Belysningen är bortkopplad och när dörren till ingången slår igen blir det becksvart därinne.



Första gången som jag besökte skyddsrummet var i mitten av 1980-talet. Dörren var olåst och det var bara för mig att gå in och se mig omkring i ficklampans sken. Senast jag var där var dörren låst. Eftersom jag inte bryter mig in valde jag att dokumentera det övergivna skyddsrummet från utsidan. 

Stadsparken, Borås

Klicka på den följande länken om du vill se bilder på skyddsrummet i Stadsparken i Borås: https://flic.kr/s/aHskUcyFzm

Text och foto: Mikael Good

 
 

Postat 2017-04-18 18:37 | Läst 13001 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Rockfoto - Research



Genom åren har jag fotat många band och en del av dem har jag inte hört talas om tidigare. Ett av de banden är tyska Good Weather Forecast (GWF). Jag tycker om att vara förberedd innan jag dokumenterar en konsert. Innan jag fotade GWFs spelning på Gullbrannfestivalen gick jag in på Youtube och kollade igenom några liveklipp med bandet. Utifrån researchen fick jag reda på att GWF är ett publikband som ger allt på scenen. Jag plockade med mig två kameror, den ena var utrustad med ett 70-200mm och den andra med ett 21mm. Det var en perfekt kombo för att fånga bandets framfart på scenen och deras samspel med publiken. 

      

Text och foto: Mikael Good

 

Postat 2017-04-17 19:30 | Läst 5449 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dyrgripen dundrade in över Vättern



Det dundrade och dånade rätt ordentligt över Södra Vätterbygden på påskafton och en del Huskvarna- och Jönköpingsbor riktade oroliga blickar mot himlen. Men det var inte något fientligt plan som irrat sig in över Jönköping. Det var en flyguppvisning med ett JAS 39 Gripen från F7 i Såtenäs. Flyguppvisningen ingick i Motormässan på Elmias program och hade förannonserats i lokala media. Planet gjorde några loopar och avancerade manövrar samt släppte ut facklor som används för att lura värmesökande robotar. När uppvisningen var klar flög planet upp bland molnen och styrde kosan mot Såtenäs.



Jag bestämde mig för att trotsa febern och huvudvärken och ge mig ut med en Sony A77 II och ett 200-500 (300-750)mm för att försöka få några bilder på planet. I och med att det har varit några dödliga olyckor i samband med flyguppvisningar var säkerhetsavståndet stort och 750 mm var faktiskt i vidvinkligaste laget för att fotografera planet! Men jag ställde mig på en strategisk plats i Huskvarna med förhoppning att komma lite närmare och det gjorde jag! 





Text och foto: Mikael Good

 

Postat 2017-04-16 18:33 | Läst 10126 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa