Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Olof Palme var nog inte så speciellt omtyckt i Jönköping...

... vardagsbetraktelser från mitt digitala anteckningsblock

Jag har köpt mig ett litet fickvänligt digitalt anteckningsblock som jag har med mig överallt där jag går. När jag ser något intressant eller tänkvärt så plockar jag upp det och gör en anteckning på minneskortet. Nu delar jag med mig av några av mina digitala vardags anteckningar till er!



Olof Palme var nog inte så speciellt omtyckt i Jönköping om man ser till placeringen av hans minnesplats som är inklämd mellan en korvkiosk och en telefonkiosk.



Undrar just varför det är tre lägenheter till salu i en och samma trappuppgång?



Utsikt från väntkuren vid Huskvarna station, man kan se den vackra
stationsparken bakom affischen.




Soluppgång vid en väntkur vid Huskvarna station.

Dagens låt: Too much for you - Bobby Angelle

//Chasid

Ps: Sedan jag installerade en räknare från Webstats i min blogg så har det hänt något som jag inte riktigt räknade med. Enligt uppgift så dyker en reklampopup när läsare med internet explorer klickar på min blogg. Nu har jag varit inne och felsökt och åtgärdat och det dyker inte längre upp  någon popup i vare sig Safari, Firefox eller Explorer på min Mac. Frågan är har ni som är PC användare fortfarande problem med popupen?

Nu tror jag att jag äntligen har fått ordning på popup problemet i min blogg, men kontakta mig gärna om problemet skulle kvarstå.

Inlagt 2008-04-11 07:10 | Läst 8071 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
det kommer fortfarande reklamer med din sida här.tämligen ofta, kan du göra något åt det?
praktisk dagbog:-)
Svar från Chasid 2008-04-11 10:13
Hej Lena! Jag har gjort lite ändringar nu. Kommer det fortfarande popuper?
Mvh//Chasid
Hmm, vet du.. Jag kör mac osx och FF med spärrade popuper och inte ens det tycks hejda popupen. Inte ens trots att FF visar det gula fältet ovan med info om att en popup ska ha spärrats, den kommer ändå. Knepigt..

Din sista bild, den tål att se länge på:) Som en film som pågår där händelserna är spännande..
Svar från Chasid 2008-04-11 11:50
Hej Lotta! Förhoppningsvis så är popup problemet löst nu! Tack för kommentaren till sista bilden, jag hämtar mycket inspiration från filmens värld!
Mvh//Chasid
Ingen popup denna gång. Tack.

Jag vill också ha en kamera som anteckningsblock. Men vill jag ha en kamera där jag kan ta de bilder jag vill, samtidigt som jag vill ha med mig den överallt. Nu är jag ju inte först i världshistorien med detta problem. =) Får se hur jag gör. Men klart inspirerad av dina bilder. Snygga!

/ Alexander Ödman
Svar från Chasid 2008-04-11 11:46
Hej Alexander!
Jag hoppas att jag äntligen har fått bukt med popup problemet! Jag har en liten Ricoh GR-D som digitalt anteckningsblock, fördelen med den är att jag har samma inställningsmöjligheter som på mina systemare samt möjlighet att ställa den i hyperfokalläge, den kostade mig inte mer än 2000 kr begagnat och det var den helt klart värd!
Mvh//Chasid
Smarta, roliga vardagsbilder. Kommer gärna tillbaka och kikar, men då vill jag slippa popuper..;)

Sitter med Vista, Firefox 2.0.0.13 och spärrade popuper, men precis som hos lotta tränger dom igenom i alla fall...

/Richard
Svar från Chasid 2008-04-11 20:00
Hej Richard och tack för din kommentar! Jag kommer att återkomma med fler vardagsbilder från min digitala anteckningsbok. Du är alltid välkommen tillbaka!

Jag förstår inte riktigt att du fortfarande får en popup. Efter att ha avlägsnat möjliga popupskapande rader ur koden så har jag testat sidan med blockering av popup-fönster inaktiverad med både PC (XP Pro) och Mac (OS-X 10.4) med senaste versionerna av Safari, Internet Explorer och Firefox utan att få någon popup. Jag testade även den ursprungliga koden igen och fick genast popuper med de olika programmen på både Mac och PC och när jag bytte tillbaka igen så var popuperna borta!
Mvh//Mikael Good
Nä, han var nog inte så populär just där, eller på Östermalm! :)

Skulle också velat ha ett digitlat anteckningsblock som går ner i fickan. Tycker att de två översta sv/v bilderna ser riktigt bra ut!

Vad bra att du fått bort reklam popupen! :)
Svar från Chasid 2008-04-12 17:50
Att Palme inte var så populär på Östermalm är förståeligt han ansågs ju vara en klassförrädare, då han hade överklassbakgrund, men i Jönköping som har haft sossestyre i många år är det lite märkligt att han har fått en sådan undanskymd minnesplats.
Mvh//Chasid