Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Nikon AF-S 14-24/2,8 G ED på EOS 1Ds Mark III med full funktionallitet!

Jag har skrivit några inlägg i forumtråden Skarpa objektiv för 1Ds MkIII
och jag tänkte att ett av mina inlägg där kan ha ett lite större allmänintresse särskilt som jag har tagit del av ett intressant rykte som säkerligen kan intressera en hel del vidvinkeltörstande Canonfotografer. Som ni säker vet så saknar Canon vidvinkeloptik med bra kantskärpa men en oväntad och intressant lösning på problemet kan vara på väg!

Ryktesvägen (per mail från en kanadensisk fotograf) har jag hört att en kanadensisk firma eventuellt kommer att erbjuda en ombyggnation av Nikon AF-S 14-24/2,8 G ED så att objektivet går att använda på exempelvis en Canon 1Ds Mark III med bibehållen AF och bländarstyrning, det skulle vara spännande om detta rykte skulle stämma!



Tanz, Tanz Jiddeleke! Bilden är tagen med ett objektiv som saknar
allt vad mitt och kantskärpa heter!


Dagens låt:
Promised Land - Dennis Brown

//Chasid

Inlagt 2008-05-09 11:10 | Läst 5586 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ja, så kan det gå om man valt fel märke från början ;-)
Svar från Chasid 2008-05-09 14:04
För mig är fortfarande Canon ett utmärkt bakstycke till min utmärkta Carl Zeiss och Leitz optik! Det går att använda Leitz och Leicaoptik på en Nikon D3 utan adapter men då behöver bajonetten bytas. En firma i USA ombesörjer den operationen, detta ingripande är endast för de riktigt stora entusiasterna med många dyra Leitz och Leicaobjektiv i sin kameraväska.
Mvh//Chasid