Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Varför bloggar du?

Är en fråga som alla bloggare någongång borde ställa till sig själva!

För min egen del så bloggar jag främst för att det är kul, men jag bloggar även för att vässa min penna för framtiden. Idag så blir det allt vanligare att skribenter även dubblerar som fotografer, mycket för att spara på kostnader, men det är få skribenter som är bra fotografer. Jag har en enklare journalistutbildning i bagaget som jag försöker att underhålla genom mitt bloggande. Tanken är att jag i framtiden ska kunna dubblera när jag åker ut på reportageresor. Det är svårt att både skriva och fotografera men det är inte omöjligt och idag finns det många bra hjälpmedel som underlättar arbetet.

Trots att jag har haft en hel del läsarlockande rubriker så bloggar jag inte för att synas, jag bloggar inte för att komma med på topplistor, jag bloggar inte för att bli känd, jag bloggar inte för att få respekt eller status, jag bloggar inte för att tjäna pengar - Jag bloggar helt enkelt för att jag tycker att det är kul att skriva!



Grinden. Fotot är endast nedskalat i photoshop. Återvunnen kamera och objektiv.

Dagens låt: (It Takes More Than) A Hammer And Nails - The Staple Singers

//Chasid

Inlagt 2008-06-13 07:05 | Läst 8070 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
"Jag bloggar helt enkelt för att jag tycker att det är kul att skriva"

Jag håller med dig, visserligen är jag halvdyslektiker men jag kämpar på...Och så tycker jag det är kul och visa mina bilder också naturligtvis. Ser det lite också som min dagbok.

/Bernt
Svar från Chasid 2008-06-13 10:05
Hej Bernt och tack för din kommentar!
Din blogg är en av de bästa på Fotosidan och den läser jag med stort intresse! Att du är halvdyslektiker stör inte mig, det är faktiskt något som jag knappt ens har tänkt på.
Mvh//Chasid
Jag är intresserad av både bild och ord som du, och som du säger det är svårt att kombinera. Jag orkar liksom bara en sak i taget och just nu känner jag mig lite oinspirerad i mitt fotograferande och därför bloggar jag.
Svar från Chasid 2008-06-13 10:09
Hej Cecilia och tack för din kommentar!
Det är svårt att att kombinera bild och ord men det går bra om man anstränger sig, värre är det att försöka sig på att videofilma samtidigt som man ska fotografera det brukar bara bli en enda stor misch masch av den kombintationen.
Mvh//Chasid
Jag bloggar inte för jag har inte ordet.Men jag läser bloggar på Fs och dina bloggar är bra om du inte skriver om prylar.Men det har du ju slutat med,bra.Nu ska jag åka till Eksjö och fota.Kompaktkamra genom en Ikoflex 6x6.Har lagt ut en bild som du kan titta på.
FH Kenneth
Svar från Chasid 2008-06-13 10:16
Hej Kenneth och tack för din kommentar!
Du kanske inte har ordet i text men du har definitivt talets gåva! Jag kommer att fortsätta att skriva om prylar lite då och då men de inläggen kommer att handla om gamla klassiska prylar rikligt illustrerade med foton!
Mvh//Chasid
Ps: Ditt foto på grannens hus blev riktigt retrobra!
vacker bild!
Jag bloggar av samma anledning som du. Det är otroligt roligt och givande.
Tror att vi som bloggar har en annan sak gemensamt. Nämligen ett litet behov av att förmedla och dela med oss av olika upplevelser osv.
/mvh Annika
Svar från Chasid 2008-06-13 14:42
Hej Annika och tack för din kommentar!
Du har helt rätt i att en blogg är ett utmärkt redskap för att förmedla och dela med sig av olika upplevelser och så är det alltid kul att skriva för en uppskattande läsekrets!
Mvh//Chasid
haha, jag har en mängd goda grunder.
1) skriva av sig frustrationer.
2)skriver för avkopling
3) slipper skriva tenter i stället för :-)
4) visa bilder, eftersom jag inte kan få andra att glo frivilligt :-)
5) Gillar reportage
6) gillar att läsa bloggar- så man ju ge något igen?!
mm.
Jag vet inte riktigt varför jag bloggar. Det finns så klart ett behov av att synas, Förhoppningsvis är det någon som läser som gillar mina bilder och jag kan få sälja någon bild.
Nu lyckades jag sälja en bild från branden i Rådhuset, men det var nog mer tur att jag var på rätt plats och fick kontakt med rätt person just då.
Jag behöver också jobba på att lära mig formulera mina tankar kring bilder/fotografi/prylar mm.
Och bloggen är ett för mig ganska enkelt sätt att göra det, utan att det behöver vara så pretensiöst.
Ha en skön helg
/Bengt
Varför jag bloggar... hmm...
Mest för min egen skull att ett sätt att dokumentera dagen/stunden/tankar så de blir kvar framöver... Om andra tycker jag har något att förmedla är ett plus...Försöker tänka efter varför jag gör det så att det inte blir prestationshysteri eller något sådant av det... Men visst ger det en del ovantade glädjestunder som när Annika Eriksson ville ha med min bild på hennes utställning i Göteborgs konsthall... Det hade aldrig skett utan bloggen ;-)
Bloggar inte för jag orkar helt enkelt inte med det och känner inget behov av det...men jag tycker det är riktigt kul o läsa andras bloggar..finns många bra bloggar i cyber-rymden och många bra här på FS...din är deffenetivet en av dom bra Mikael och en av dom jag bruka läsa.

Mvh Peter
Blogga mest för min egen skull - inbillar jag mig. Men om jag skärskådar mig så är det konstigt att jag då blir så glad om någon lämnar en kommentar. Är det då verkligen mest för min egen skull - kanske inte? Jag hatar att skriva dagbok men bloggandet passar mig. Lätt att uppdatera, man slipper försöka tyda sin gräsliga handstil, foton ger en extra dimension till texterna och jag gillar att jag kan gå in "bakom kullisserna" i efterhand och läsa om saker som hänt och vad jag skrev just då.
Hej Michael!Härligt,det är utmaning för mig. ha en skön sommar med dina .
mvh Rolf