Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Fyra gitarrister och en basist

En sak som jag saknar under den pågående pandemin är möjligheten att fotografera konserter. Ett vanligt år bevakar jag ett 50-tal konserter, och under de senaste åtta åren har jag levererat 1000-tals bilder till olika artister och tidningar.

I år har jag tyvärr inte varit på en enda konsert, de har ställts in en efter en på grund av Corona-pandemin. Men jag har fått leverera en hel del bilder från arkivet. En av dem är bilden här ovan på Peter Carlsohn. Han är basisten som står mitt bland de duellerande gitarristerna.

Peter har precis släppt sin soloskiva Out of the Blue som är väl värd en genomlyssning, som kuriosa kan jag berätta att jag har tagit några av bilderna i det medföljande konvolutet. Bilden här ovan och några andra konsertbilden på Peter som jag letade upp kommer kanske att användas i en artikel om Peter. Jag har för mig att den har publicerats tidigare men jag är inte riktigt säker.

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2020-08-27 14:58 | Läst 5499 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej .Det är inte bara vi musiker som drabbats, även fotografer, och arrangörer
Det var meningen att jag skulle spela med multimusikern Kenneth Arnströms kvartett i sommar, men det ställdes in,trist!. Jag har i stället övat hemma, vilket är nödvändigt.Kontrabas är krävande fysiskt och slitersönder fingrarna om man inte håller igång. Vi får hoppas att det lugnar sig med elendet.
Fin konsertbild!. Ps Tur att jag har kameran och knalla runt med på stan.
ha det bra.
/Bengt H..
Svar från Chasid 2020-08-27 17:02
Tack för din kommentar Bengt! Det är många artister som har drabbats på grund av corona. Många av mina vänner har fått ställa in planerade konserter och turnéer, men branschen har varit tuff i många år och det är få av dem som kan leva på musiken, därför har de flesta andra jobb att falla tillbaka på. Värre är det för arrangörer och tekniker som står där med kostnader och inga intäkter.
/Mikael