Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

En skola för barn med hörselnedsättning i nordöstra Kina



När jag har varit ute på reportageresor har jag många gånger kommit till platser där det tidigare inte har varit så många västerlänningar. En sådan plats var skolan för barn med hörselnedsättning i Siping i norra Kina som jag besökte i december 2004. Jag var där mitt i vintern och utomhus var det 25 minusgrader, men de nyrenoverade vedkaminerna i skolan gick för fullt och det var varmt och skönt inomhus.

Pojkarna på bilden som gick på lågstadiet trivdes i värmen, de hade lättare hörselnedsättning och stod på kö för att få varsin hörapparat. 2004 behövde skolan ekonomiskt stöd utifrån för att kunna köpa in hörapparater till barnen. Men i takt med att kinas ekonomi har förbättrats behöver skolan inte längre stöd utifrån och klarar sig på bidrag från kommun och stat. 

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2020-11-25 12:00 | Läst 3996 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Bra och samtidigt en gripande bild långt ifrån vår vardag i Sverige.
Bra jobbat hälsar Ewerth
Svar från Chasid 2020-11-26 19:48
Tack för din kommentar Ewerth!
/Mikael
Bra dokumentärfotografi!
En författare kan skriva om ställen där hen aldrig satt sin fot, en fotograf kommer inte lika lätt undan, det gäller att vara just där motivet finns.
- hawk
Svar från Chasid 2020-11-26 19:51
Tack för din kommentar Håkan! Som fotograf räcker det inte bara att vara där motivet finns, man måste vara nyfiken, intresserad, påläst och visa respekt, får man ihop den kombination så kommer bilderna av bara farten.
/Mikael