Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag vill bryta ner fördomar med mina reportage

Som du säker vet brinner jag för att berätta om människor och miljöer både utomlands och i Sverige. Oftast är målet och mening med mina reportage att skapa möten mellan människor med syfte att bryta ned fördomar.


Jag kanske är naiv men jag tror att när människor möts kommer fördomarna att brytas. För mig handlar fotografi i första hand inte om att vara en tekniskt skicklig fotograf, utan att kunna förmedla känslor och skapa en dialog mellan människor. Oftast har mina reportage handlat om fattiga och utsatta människor och om olika minoritetsgrupper runt om i världen. En grupp som jag har skrivit många artiklar och och gjort många reportage om är Europas största minoritetsgrupp romerna.

Genom åren har några av de bildreportage som jag lagt upp här på min blogg på Fotosidan haft tiotusentals inklick. Jag har även fått en hel del bildreportage publicerade och intresset från läsarna har varit stort. Ibland har reportagen lett till förändring för enskilda människor och även för hela samhällen. I och med det stora intresset sporras jag att fortsätta i samma hjulspår och fortsätter sätta samman reportage från både när och fjärran.

Just nu håller jag på med ett bildreportage om en serbisk by där romer och serber bor sida vid sida, och om en rysk internatskola som ligger vid en viktig historisk plats. Att göra ett bildreportage tar sin lilla tid och jag jobbar lite då och då med dem på min fritid. Att lägga upp flera inlägg per dag är inte riktigt min stil och jag vill gärna bjuda mina läsare på lite mervärde, och samtidigt skriva om det som jag känner för utan allt för många redaktionella ramar.



Bilderna i inlägget är tagna i den romska och turkiska stadsdelen i den bulgariska staden Pazardzjik. Turister rekommenderas att inte åka dit på grund av att brottsligheten är väldigt hög i stadsdelen. Polisen är tungt beväpnad och åker endast i undantagsfall in i de gängkontrollerade områdena.

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2021-02-26 12:20 | Läst 5647 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Dina foton är innehållsmässiga talande och teknisk mycket bra! Och så fotograferar Du människorna med respekt! Tack att Du visar! Mvh Wolfgang
Svar från Chasid 2021-03-01 07:33
Tack för din uppmuntrande kommentar Wolfgang!
/Mikael
Fortsätt. Du levererar, om man nu kan använda det ordet, på Så bra laddade bilder och reportage.
Dessutom får vi tänka själva själva, reagera på dina bilder utan påpekan om gud kopplad till dina bilder.Dina bilder handlar om humanitet! Medmänsklighet.
. Du visar på sanning, vad som sker Nu! utan att hänvisa till Jesus ,gud och bibelcitat.
/ Bengt H
Svar från Chasid 2021-03-01 07:38
Tack för din uppmuntrande kommentar Bengt! Jag mäter aldrig folk efter deras övertygelse. Det är människans attityd och gärning som betyder något. Min Gudstro är stark men jag vill inte pådyvla den på någon. Även om det vissa gånger kan vara svårt försöker jag att se förbi allt det där som vi så gärna sorterar in i rätt och fel och in i hjärtat på människor som jag möter.
/Mikael