Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Vad har han för kamera?

När jag skrev inlägget "Vad har han för kamera?" i november förra året så antog jag att det var mest män som var intresserade av att se vilken slags kamera och vilket objektiv jag har, men nu har jag råkat ut för ett undantag från den regeln!

När jag vandrade runt med min kamera i jakt efter motiv i naturen för drygt en månad sedan så stötte jag på två tjejer med kameror varav den ena höll på att vrida nacken ur led för att se vilken kamera och vilket objektiv jag hade runt min hals.

Jag förstår inte riktigt betendet med att kontrollera kameror och objektiv, det är ju inte plastbitarna och metallen som gör fotona utan den som står bakom, det går att ta fantastiska foton även med en relativt enkel digitalkamera, som du kan läsa mer om i detta inlägg

Min stora digitalkamera var säkert ögonbrynshöjande när den dök upp på marknaden för sex år sedan. Idag så är den inte så speciellt märkvärdig längre, men den duger fortfarande gott och väl för mina behov och jag kommer säkert att ha kvar den och använda den tills den rasar!



Solnedgång vid Byarums raukar, juni 2006. Canon EOS 5, Sigma 15-30 (20), Fuji Provia 100, Fuji/Lanovia 2750 scanner

Dagens låt: Going Down Slow - Lightning Hopkins

Klicka på länken ovan för att höra dagens låt!

//Chasid

Inlagt 2008-08-08 07:57 | Läst 7694 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är väl så vi gör i vårt västerländska samhälle där vi gärna jämför oss med vad vi har för prylar. Hur bor vi? Vilken bil har våra kompisar eller grannen? Vad har vi för arbete?

Även om vi hittar en fotograf som tar fantastiska bilder med en enkel och billig utrustning, vill vi inte riktigt tro att det går att få till en sådan känsla med enkla medel. Tror det ligger djupt rotat. Hur djupt beror nog på vår uppväxt.

/Gunnar
Svar från Chasid 2008-08-08 10:44
Hej Gunnar och tack för din kommentar!
Du har nog rätt i att det är det ständiga statustävlandet som är orsaken till nyfikenheten.
Mvh//Chasid
en antimaterialist som fotar analogt när han trots allt äger en och annan digitalkamera... men det kanske bara är jag som är petig?
Svar från Chasid 2008-08-08 10:48
Hej Johan och tack för din kommentar!
Innan jag skaffade mig en digital fullformatare så fotade jag analogt när jag behövde vidare vinklar än motsvarande 24 mm på min digitala cropkamera! Nu fotar jag analogt lite då och då för att bevara kunskapen och jag anser inte att det strider mot mina antimaterialistiska tankegångar.
Mvh//Chasid