Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Vad händer i Borås?



Just nu pågår en global Tiktok trend som med mycket glimt i ögat pekar ut Borås som en fruktansvärd, dystopisk plats. Hashtaggen #vadhänderiborås sprids över världen och på ett par veckor har den lett til över 200 miljoner inklick på sociala medier.


Bakom trenden ligger Svante som är en 15-årig yngling. På skämt gjorde han några inlägg om Borås som tonsattes med dansbandsmusik i baktakt. Enligt en intervju med Svante i tidningen Aftonbladet valde han Borås för att han inte varit där eller visste något om staden. Fler har hakat på trenden och sprider bilder och filmer där man dragit ordentligt i reglagen, eller där man har använt sig av fejkade klipp och bilder, gemensamt för inläggen är att de är märkta med hashtaggen #borås eller #vadhänderiborås. 




Jag ville inte vara sämre utan beslutade mig för att haka på trenden och gjorde svartvita omtolkningar av några av mina bilder från Borås. Till skillnad från Svante har jag bott i Borås i 24 år och kunde göra bilderna utifrån mina egna upplevelser och erfarenheter av staden.




Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2022-09-28 12:57 | Läst 3920 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Häftigt värre!

Som stadsbyggare har jag tagit mig för pannan för en del aspekter av Borås. Särskilt motorvägen som skar genom stan så nära en del hus att det väl inte gick att öppna fönstren. Samtidigt så fanns många fina miljöer kvar och en del rustades upp.