Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Landstingspolitiker bombade - gav SMOT-huset bygglov!

Jag kunde bara inte låta bli att skriva en löptext till gårdagens stora händelse i Jönköping. Det har varit en minst sagt infekterad debatt som har präglat Jönköpings län den senaste månaden, gällande Smålands Musik och Teaters (SMOT) kommande skrytbygge mitt i Jönköping.

För er som inte har hängt med i den lokala debatten kan ni läsa mer här:
http://www.jnytt.se/Read__18600.aspx

Men man kan ju alltid ställa sig frågan om det är värt att satsa drygt 500 miljoner kronor på att bygga ett musik- och teaterhus mitt  i Jönköping och lägga 45 miljoner kronor per år på driften exkl. kulturellt utbud. När det redan finns fina lokaliteter en bit utanför stadskärnan på Elmia. Jag är ändå inte emot ett nytt Musik- och teaterhus, men tycker att det hade varit bättre att bygga ett billigare hus och istället satsa pengar på att fylla det med bra kultur samt att lägga nägra extra landstingsmiljoner som i så fall blir över på att anställa fler läkare i Jönköpings län.





Munksjöbron. På andra sidan bron kommer SMOT-huset att byggas.

Dagens låt: Our House - Madness

//Chasid

Inlagt 2008-09-24 08:51 | Läst 8995 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, det huset känns lite väl överdrivet. Visst ska man inte glömma bort att investera i kultur och sånt, men att lägga så mycket pengar på ett skrytbygge låter inte smart.

/ Marcus - från Jönköping