Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Mitt reportage blev publicerat i ett magasin :)

Sedan mitt senaste besök i Lettland har jag kämpat en del för att få ett av mina reportage publicerat. I augusti öppnades en publiceringsdörr på glänt och jag var snabb att smita in i. Jag skrev färdigt texten på ett par timmar och valde ut fem svartvita foton som jag bearbetade för offsettryck.

I onsdags damp det nya numret av Junia ned i brevlådan och jag öppnade ivrigt tidningen och bläddrade mig fram till den plats där reportaget var publicerat, reportaget från Lettland var publicerat över tre sidor och alla fem fotona var med! Det är inte första gången som jag har blivit publicerad vare sig i bild eller textform men det är den första gången som jag har fått ett kombinerat bild- och textreportage publicerat. Som gammal tidnings formgivare är jag nöjd med formgivningen och bildvalet på uppslaget men den efterföljande sidan hade jag nog gjort lite annorlunda, med det är å andra sidan en smaksak.



För mig är denna publicering nästan större än utställningen på IKEA. Jag har nästan alltid brunnit för reportaget, som liten läste jag med förtjusan reportagen som var med i Borås Tidnings söndagsupplaga och de fick mig att drömma mig bort till fjärran länder. 30 år senare lever jag i mångt och mycket min dröm, men jag har valt att ligga lågt med resandet så länge mina barn är små.

Jag hoppas att jag kan åka ut på fler reportageresor som fotojournalist i framtiden och att jag får reportagen publicerade! Som jag skrivit tidigare i min blogg tror jag att det är en stor fördel om man kan dubblera och både skriva och fota. Framförallt har jag märkt att jag möts med en helt annan respekt när jag är utomlands och presenterar mig som Photo Reporter, det är väl tyvärr fortfarande som så i många länder att en journalist har en större status än en fotograf... Men så är väl det inte i Sverige längre?


Emma © Mikael Good, 2008

Dagens låt: Get Yourself Togheter - The Small Faces

//Chasid

Inlagt 2009-10-24 10:14 | Läst 8158 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag ber att få gratulera till publiceringen! :)

Mvh Christoffer
Svar från Chasid 2009-10-24 11:34
Tack så mycket!
//Chasid
Fina bilder och kul att det uppskattats så en publicering blivit möjlig. Klarar man både att skriva och fotografera kan man nog komma folk mer inpå livet. Men att kunna leva på det är numera nästintill en utopi. Sen har du ju hittat en riktig guldlåt
Svar från Chasid 2009-10-24 11:36
Tack så mycket! Om man vill vara fri och inte bunden till en tidning och dess regler och ramar är det svårt att leva på reportage, men det finns å andra sidan stipendier att söka och biståndsorganisationer att jobba för! Hade det funnits en tidning lik Millenium från Stieg Larssons böcker hade jag gärna jobbat som frilans för dem :)
//Chasid
Gratulerar!
Svar från Chasid 2009-10-24 11:39
Tack så mycket!
//Chasid
Kul! Jag känner igen den där känslan du beskriver av att få sina reportage/artiklar publicerade. Hur får man tag på Junia?
Svar från Chasid 2009-10-24 12:31
Tack så mycket! Junia borde gå att få tag på i en välsorterad Pressbyråkiosk, men jag vet inte om det nya numret finns till salu över disk ännu, det har dock gått ut till alla prenumeranter och skribenter.
//Chasid
Grattis!
Junia är ju inte fy skam, hoppas att du fick bra betalt :-)
Mvh
/johan e
Svar från Chasid 2009-10-25 13:30
Tack så mycket! Min betalning är att de minsta och svagaste i det Lettiska samhället uppmärksammas och att de därigenom får hjälp :) Så länge jag själv har pengar till livets nödtorft debiterar jag inget! Jag samlar mina skatter i Himmlen :)
//Chasid