Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Konsertfotograf för en kväll

Jag är inte speciellt van att jobba under tidspress. Mina bilder får oftast mogna färdigt innan jag skickar iväg dem. Igår fotograferade jag under konserten Hopp för Haiti som tillkommit på Carola Häggqvists intiativ. Det är en del tidningar som har hört av sig efter bilder. Dagstidningar vill ha bilderna nu och inte om ett par veckor eller månader, därför blev det lite stressigt för mig att snabbt få fram material.


Carola Häggqvist (c) Mikael Good, 2010

Carola Häggqvist (c) Mikael Good, 2010

La Gaylia Frasier (c) Mikael Good, 2010

Sarah Dawn Finer (c) Mikael Good, 2010

Hopp för Haiti konserten var faktiskt betydligt bättre än förväntat och artisterna lyfte sig några nivåer vilket gjorde att tillställningen blev riktigt trevlig. Framförallt blev jag riktigt positivt överraskad av Samuel Ljungblahd, den mannen har Soul och det är det få vita män som har! 


Samuel Ljungblahd (c) Mikael Good, 2010

Förra gången som jag fotade på en konsert var Black Sabbath på Hultsfredsfestivalen 1999 och då hade jag 15.000 headbangande hårdrocksfans som tryckte i ryggen. Hopp för Haiti var en betydligt lugnare tillställning och det fanns gott om utrymme att fotografera
J

Alla bilderna är tagna i befintligt ljus med hjälp av Sunny 16 metoden,  för er som undrar så går det utmärkt att Dogmafotografera på en konsert som bild nummer två visar! Jag har fått en del erbjudanden att fota på konserter men för mig räcker det att vara konsertfotograf för en kväll!

Dagens låt: Turn it on - Samuel Ljugblahd

//Chasid

Inlagt 2010-02-26 15:14 | Läst 9446 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Åh, Samuel Ljungblad Umekillen med den fantastiska rösten, trevligt! och bilderna blev ju bra trots tidspress.
Svar från Chasid 2010-02-26 19:29
Ska nog köpa Samuels senaste skiva han var verkligen en positiv överraskning för mig, bra sång och mycket bra sennärvaro :)
//Chasid
Grattis - fina bilder!
Mvh
/johan e
Svar från Chasid 2010-02-26 19:28
Tack så mycket! Körde faktiskt rätt så mycket Dogma under kvällen, de bilderna ligger tyvärr på ett minneskort som jag inte kan läsa just nu...
//Chasid
Vad samlade de in? Rakvatten till de nödställda?
Svar från Chasid 2010-02-26 19:26
250.000 kr :) Samt att ett stort antal har blivit faddrar till barn på Haiti och kommer att ge 200 kr per månad! Den tidningen som skrev om rakvatten är bara intresserade av att sälja lösnummer och dra in pengar till sina ägare, läs inte sådana tidningar de står inte för sanningen utan vinklar allt efter sitt eget tycke!
//Chasid
Det är skarpt vad långt man kommer med befintligt ljus nuförtiden. Men hur och varför Sunny/16-metoden i stället för kamerans exponeringsmätare? (Hoppas få lära mig något :-)
Svar från Chasid 2010-02-27 09:39
Jag kör med Sunny 16 metoden för att jag har den i ryggmärgen, jag har oftast fotat genom att syfta ljuset. Med hjälp av kamerans exponeringsmätare hade ansiktena garanterat blivit utfrätta.
//Chasid