Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Ett äkta zoomobjektiv för Leica M - Samt tonsatta filmkorn!

Vid ett flertal tillfällen har jag hört av Leica M experter att det bästa med Leica M är att det inte finns några zoomobjektiv att få tag på. Det finns förvisso Tri-Elmar objektiv men det är inte några zoomobjektiv i ordets rätta bemärkelse. Men vad är det egentligen för underligt objektiv som döljs under den här länken: http://www.cameraquest.com/LeicaM%20K21%20TE.htm om inte ett alldeles äkta zoomobjektiv till Leica M :)


Cujo eller Howling Wolf? © Mikael Good, 2005

I går skrev jag i en kommentar att tonsatt Tri-X korn skulle låta ungefär som Muddy Waters. Lyssna på dagens låt så får du höra hur Tri-X korn som pressats till 6400 ASA skulle kunna låta. Filmkorn och blues hör helt klart ihop!

Dagens låt: Wang Dang Doodle - Howling Wolf

//Chasid

Inlagt 2010-06-17 16:35 | Läst 9269 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Alla tomrum måste fyllas! Det är prylsjukans första lag =)
Hej!
Konicas 21-35/3,5-4 är inget "vanligt zoom" utan precis som Tri-Elmaren ett objektiv med fasta lägenm i det här fallet 21mm och 35mm.
Sedan går det att "fusk zooma" med Tri-Elmaren genom att ta en bild när objektivet är inställt mellan två fasta lägen, vad det nu är för vits med et då ramarna inte stämmer längre - men skärpan mm är ok.
Detta är dock inget man gör med Konicas 21-35mm för den är optimerad för de båda fasta "slutlägena" - dvs objektivets egenskaper är sämre om man knäpper en bild med objektivet i "transport läge" mellan de "fasta" brännvidderna.
Mvh
/johan e
Det fanns ju ett spegelhus till Leica M en gång i tiden. Men det kanske bara användes för teleobjektiv. En tung klump med primitiv mekanisk koppling till slutaren. Säkert gedigen, men sakande den där insmickrande Leica-känslan.

Tänka sig, multifokusobjektiv hade jag aldrig hört talas om förut. Det är fantastiskt vad mycket nytt man lär sig genom att följa bloggarna på FS!