Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Världens mitt finns inte på kartan

I samband med ett SIDA seminarium på Arbetets museum som behandlade frågan; Vem ansvarar för barns rätt till ett hem, fick jag även en exklusiv förhandstitt på utställningen: Världens mitt finns inte på kartan som tagits fram av författaren och filmaren Göran Odbratt tillsammans med 80 barn från barnhem och instutitioner i Ryssland, Litauen och Sverige. Fotograferna Kent Klich och Lars Tunbjörk har också medverkat i arbetet och Alexis Pontvik har formgivit utställningen.


Göran Odbratt tillsammans med representanter från Ryssland och Litauen © Mikael Good, 2011

© Mikael Good, 2011

© Mikael Good, 2011

© Mikael Good, 2011

Jag blev mycket imponerad av utställningen och särskilt av den autensitet som förmedlades då barnen på barnhemmen och instutitionerna själva har tagit merparten av bilderna. Barnen är inga fotografer och de flesta av dem hade aldrig hållt i en kamera innan projektet och de har inte en aning om vad kompositionsregeler och gyllene snitt är men de förmedlar känslor som en fotograf inte kan förmedla och det är barnen själva som äger rätten till sina bilder och har gett sitt godkännande till att de ställs ut för en bred publik.


© Mikael Good, 2011

En av flickorna som deltog i projektet © Mikael Good, 2011

Om du är i Norrköping tycker jag definitivt att du ska passa på att gå till vernissaget på Arbetets museum som är klockan 14.00 i dag. Utställningen visas till och med den 16 oktober 2011 och har du vägarna förbi Norrköping tycker jag att du ska gå in på Arbetets museum och ta en titt på den.
Läs mer om utställningen här: http://www.pagang.info/Event.aspx?s=135058&e=613326


Göran Odbratt förklarar tanken bakom utställningen för en besökare © Mikael Good, 2011

Dagens låt:
Games Without Frontiers - Peter Gabriel

//Chasid

Inlagt 2011-04-09 10:52 | Läst 10033 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
En storslagen idé!
Svar från Chasid 2011-04-12 10:45
Jag är djupt imponerad av utställningen; Världens mitt finns inte på kartan och framförallt av barnen och ungdomarnas bilder.
//Chasid