Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det bästa blev för bra för mig

Det sägs att endast det bästa är gott nog men jag har valt en annan väg. Sedan årets början har jag sålt  loss kamerautrustning för över 30000 kronor och istället lagt pengarna på betydligt billigare kameror och objektiv. Det är delvis en protests mot konsumtionssamhället och en protest mot mitt eget habegär.


Marcia och katten Boris © Mikael Good, 2011

Trots att jag har försökt att kämpa emot så drogs jag ändå in i ekorrhjulet på jakt efter bättre och bättre kameror och objektiv. När jag stod inför ett val att köpa två bättre begagnade objektiv för 15000 kronor till min digitala småbildare, vaknade jag till sans och bestämde mig i stället för att sälja av den och ett par objektiv. Som tur är förlorade jag bara några tusenlappar mot vad jag köpte kameran och objektiven för. Pengarna som har blivit över sedan "nedgraderingen" ska gå till utställningar, resor och till ett framtida bokprojekt.


Matheo © Mikael Good, 2011


Matheo © Mikael Good, 2011


Matheo © Mikael Good, 2011

Blir mina bilder sämre med en sämre utrustning? Mitt svar är tveklöst nej! Sedan jag bestämde mig för att ta ett par steg tillbaka har jag återvunnit lekfullheten i mitt fotograferande. Nu kan jag istället helt koncentrera mig på att skriva och måla med ljus och fånga min vardag utan en allt för dyr kamera och objektiv som skymmer sikten för mig.


Marcia © Mikael Good, 2011


Kameran som jag har använt till de flesta bilderna i det här inlägget kostade mig bara en tusing men trots att den har sju år på nacken så är det  ingen dålig kamera och den fyller fortfarande sin funktion att frysa ögonblick av tid på ett mycket bra sätt.


Matheo © Mikael Good, 2011

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm

Dagens låt: Walk With Love - Toots and The Maytals

//Chasid

Inlagt 2011-11-09 11:25 | Läst 3660 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kan inget annat än göra "Tummen upp" för det här inlägget :)
/J-O

PS: Både text och bilder, alltså!
Svar från Chasid 2011-11-09 12:54
Tack för din kommentar Jan-Olof :)
Kul att du gillade både texten och bilderna!
//Chasid
Jag brukar säga "gott nog" även om alla inte gillar det uttrycket. Men så länge kamerorna är tillräckligt bra funkar det för mig.
Svar från Chasid 2011-11-09 15:35
Tack för din kommentar Joakim :)
Den "gamla" kameran som jag använder mest just nu skulle fylla behoven för de flesta hobbyfotograferna. Som yrkeskamera håller den dock inte riktigt måttet då bruset är ganska så störande över 800 ASA. Men ser man till priset så är det ändå mycket "bang for the bucks" och bildresultatet håller gott och väl för tryck :)
//Chasid