Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Extra stor bildspecial

Jag tycker att det är alldeles för lite bilder i bloggarna på Fotosidan och därför publicerar jag en gedigen bildspecial med riktigt, riktigt många bilder som motvikt till alla bildtomma bloggar som bara bjuder på svart text mot vit bakgrund.











































Text och foto: © Mikael Good 2004-2011. All rights reserved.

Inlagt 2011-12-06 15:53 | Läst 9595 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Tackar för det, många och vackra viktiga bilder!
/Ewa
Svar från Chasid 2011-12-06 16:26
Tack för din kommentar Ewa :)
//Chasid
Bilder som väcker nyfikenhet!
Svar från Chasid 2011-12-06 16:27
Tack för din kommentar Jan-Olof :)
//Chasid
Många mycket bra bilder och fin blandning av porträtt och miljöer. Du jobbar på stenhårt med bloggandet nu ser jag. Har ju inte kunnat undgå att du desperat söker jobb eller pengar. Hoppas det löser sig snart.
/Jonas
Svar från Chasid 2011-12-06 16:47
Tack för din kommentar Jonas :)
Jag är självklart beredd att ta vilket jobb som helst. Men helst av allt vill jag jobba med det som jag är riktigt bra på, förhoppningsvis kan det myckna bloggandet leda till att jag får en projektanställning som reporter.
//Chasid
Genomgående riktigt bra bilder tycker jag. :)
-affe
Svar från Chasid 2011-12-06 16:57
Tack så mycket för din kommentar Affe :)
//Chasid
Mycket fina bilder Mikael, men jag kan också tycka att blogginlägg utan text är lika tråkigt (eller hur man nu ska uttrycka det) som blogginlägg med text utan bilder. Du skriver ju bra, så ett sammanhang tycker jag nog att du kunde presentera. Sagt i all välmening förstås:-)

Tillägg: Hur gör man förresten för att länka in externa bilder? Jag vill ibland visa bilder som är större än 1024 pixlar, vilket ju inte går här:-/
Svar från Chasid 2011-12-06 18:54
Tack för din kommentar Martin :)
Jag skriver så mycket i vanliga fall att det kändes lite befriande att bara lägga upp bilder utan att skriva något om dem.
Det är bara att starta ett bloggerkonto, ladda upp de bilderna som du vill visa upp i ett nytt inlägg, kopiera bilderna. Glöm bara inte att spara blogginlägget på blogger som ett utkast, tar du bort inlägget helt försvinner de externa bilderna.
//Chasid
Makten 2011-12-06 19:48
Jag kikade lite bakåt i bloggen och får väl slokörat erkänna att du har rätt:-)) Klart man får skriva inlägg utan text ibland!

Angående bildlänkandet: Hur klistrar du in dem i FS-bloggen? Är det s.k. "BBCode" eller HTML? Det borde ju gå att länka till bilder på till exempel Flickr, menar jag. Det är där jag lägger upp bilder för visande utanför FS nämligen, och där finns ingen storleksbegränsning alls.
Svar från Chasid 2011-12-06 20:27
Den här gången ville jag inte "prata" sönder bilderna utan låta dem prata :)

Jag har skapat ett nytt inlägg med klickbara bilder som jag sedan har kopierat och lagt in i bloggen på Fotosidan. Jag har jobbat i skrivläget i blogger och när jag var klar med "lyftet" sparade jag ett utkast med bilderna i så att de finns lagrade men dock ej publicerade på blogger. Jag testade precis med en bild som är 1280 pixlar bred och det var inga problem att ladda upp den och infoga den i ett dokument på blogger.
//Chasid
Svar från Chasid 2011-12-06 20:59
Nu har jag lagt upp en ny bloggpost där jag beskriver hur jag har gått tillväga för att lägga upp en 1110x1480 pixlar stor bild i min blogg på Fotosidan.
//Chasid
Hej! Jag är väldigt inponerad (som vanligt) av dina bilder. Har lästa hela dina bloggtrådar om Lettland och sett de underbara bilderna. Det finns så mycket att se och tänka när man ser dina bilder. Det är skandal att du inte får kontrakt med ngn tidning som betalar dig ordentligt! Jag visste faktiskt inte att det letterna drabbats så hårt av räknenissarnas lek med deras pengar. Tack för insikten. Jag lägger en summa till Hoppets Stjärna under granen i jul - tack vare dig och dina bilder!

Per
Svar från Chasid 2011-12-07 09:31
Tack för din kommentar Per :)
Det är räknenissarnas fel att att jag inte får något jobb, det ska sparas in på allt nu förtiden och de första som ryker är frilansarna, trots att vi många gånger gör ett bättre och mer engagerat jobb än dem som sitter fast i tryggheten av ett fast jobb... Jag vet att letterna kommer att bli mycket tacksamma för din gåva :)
//Chasid
Många fina bilder! Det slog mig nu, jag brukar läsa dina inlägg ibland, att just de här bilderna känns väldigt tidlösa. Mer så än om man jämför med dina bilder i färg, det är något som gör att de sv/v känns mer tidlösa, jag kan inte riktigt sätta fingret på det.
Jag gillar det oavsett. :)
Svar från Chasid 2011-12-09 15:54
Tack för din kommentar Patrik :)
Svartvitt är fotografins sanna färger. Det är lättare att isolera en händelse om man jobbar i svartvitt. Starka färger har en tendens att dra blicken bort från händelsens centrum och därför jobbar jag gärna med svartvitt när jag vill renodla och isolera en händelse.
//Chasid