Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Bloggar du för att synas eller för att det är kul?

I dagens mediesamhälle är det viktigt att synas. Syns man inte så finns man inte. Därför är det många som fläker ut sina liv i bloggar och på twitter för att få så många träffar, följare och så mycket uppmärksamhet runt sin person som möjligt.

Inget ämne är för stort och inget ämne är för litet att skriva om huvudsaken är att många ser inläggen och ger kommentarer. På twitter är det så viktigt att ha många följare att företag har börjat göra business på att sälja följare: 
- Sätter du in 100 dollar på vårt konto så ska vi se till att du får 10 000 nya följare över en natt…
Vem kan egentligen motstå ett sådant fantastiskt erbjudande som gör att du stiger som en raket på den nationella twitterlistan?

En del kändisar följer mig på Twitter och en del skulle offra sin vänstra lillfinger för att samma personer skulle följa dem, så att de får något att skryta om för sina vänner. Det är lite kul att de följer mig men ärligt talat så bryr jag mig inte så mycket. Jag umgås hellre med människor som är okända och räknas som ringa, det är av dem som jag har fått lära mig att vara ödmjuk och tacksam för det lilla som har blivit mig givet. 

Den stora trenden bland bloggare förutom att fläka ut sitt och andra personers privatliv är att blogga om prylar. Butiker, kläder, smink och accessoarer står högt i kurs bland många fotoprofana bloggare. På Fotosidan dominerar bloggandet om kameror och objektiv. Det är kanske är förståeligt när någon precis har köpt en ny kamera och den nya prylförälskelsen är het, glödande och passionerad. Även om jag skulle önska att det var bilderna som smittades av den passionen. 

Att blogga om samma kamera och objektiv i inlägg efter inlägg lockar inte läsare i längden och jag bryr mig oftast inte ens om att klicka mig in på ett inlägg med ett kameranamn i rubriken. En fantastisk kamera och objektiv måste ju bara leda till helt fantastiska bilder annars är det inte någon fantastisk kamera och talet om hur bra den är tråkar bara ut mig. Utan bra bildexempel är det bara en pryl i mängden som varken gör till eller från i det stora hela.

Personligen så bloggar jag för att jag tycker att det är kul att skriva och så länge som jag har minst en läsare kommer jag att fortsätt att skriva i min blogg. Även om det skulle kunna vara frestande så tänker jag inte tråka ut mina läsare med bloggposter om kameror i onödan. Oavsett vad som står på kameran och objektivet så mår de alltid bäst av att användas flitigt.


Sinai in the sunrise.

"I want you to be concerned about your next door neighbor. Do you know your next door neighbor?" - Mother Teresa

Den här tjejen kommer vi nog att få höra mer av i en nära framtid: http://keairalashae.com/home/

Text och foto: © Mikael Good, 2012. All rights reserved.

Inlagt 2012-04-25 10:05 | Läst 12410 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Nej så är det en blogg är ett samtal (i alla fall en vettig blogg) men man orkar inte följa alla samtal.
Varför bloggar jag eller varför deltar jag i samtal, ja vist är det lite gran för att inte bli bortglömd,"här är jag -titta på mig" men för att samla på kändisar nej de är inte mer värda en någon annan. Min löjligt inaktiva bildblogg har delvi annan mening där vill jag kunna förklare mig lite mer om mitt fotande, och sprida det till dels mina "vanliga" vänner främst via FB sen ligger bloggen här på FS för att sätta in den i ett fotografiskt sammanhang.
Är bra nog för mig, men som sagt att inlägg lite oftare vore inte så tokigt, skall nog skriva ett alldeles nyss.
Blogga om ny kamera? ja nya kameror vore bra, den som skickar en till mig kan lita på ett inlägg med kamerans namn då och då, annars får det vara ;-)
Men skulle kunna tänka mig en vettig kompakt eller smidig spegellös just för vissa bloggbilder, ja handen på hjärtat vore säkert bättre för mitt fotograferande en den toppmodell för en himla massa pengar jag drägglar efter just nu och riskerar att köpa.
Som vanligt tack för en tänkvärd text illustrerad av en riktigt bra bild!
Micke

Ps
Finns vis risk att delar av denna text hamnar på min egen blogg som delar av ett inlägg.
DS
Svar från Chasid 2012-04-26 13:42
Tack för din kommentar Mikael :)
Jag bloggar främst för att jag tycker att det är kul och även för att hålla igång mitt skrivande. Precis som med fotandet är det lätt att bli ringrostig i sitt skrivande om man håller upp för länge.
//Mikael Good
Angående den fina (dyra) kameran och det fina(dyra)objektivet, får mig att tänka på en anekdot.
Den berömda fotografen och den berömde författaren möttes och författaren uttryckte sin beundran över alla fantastiska bilder som fotografen hade visat på en utställning. "Jag beundrar verkligen dina bilder du måste ha en väldigt fin kamera"
Fotografen svarade att han läst flera av författarens böcker och att han tyckte de var otroligt bra och välskrivna.
"Du måste ha en fantastiskt fin skrivmaskin"
Svar från Chasid 2012-04-26 13:44
Tack för din kommentar Kurt :)
Det har faktiskt hänt att jag fått frågan om vilken dator och vilket program jag använder när jag skriver mina reportage :) Det är inte bara i kameravärlden som det finns nördar :)
//Mikael Good
Jag håller inte med dig om att Fotosidans bloggar domineras av inlägg om kameror och objektiv. Hur har du kommit fram till det? 1 av 27 rubriker (när jag skriver detta) behandlar en kamera...
Svar från Chasid 2012-04-26 13:46
Tack för din kommentar Jörgen :)
Jag tittade på de mest lästa inläggen på Fotosidan under den senaste veckan när jag kom med min konklusion.
//Mikael Good
Hur hittar man dig på Twitter? Du är på väg att få en följare till!
Man bloggar väl för att man är social, vi är ju sociala varelser trots allt och internet medför att många som har lite svårare med det sociala livet fått det lättare. Samtidigt har pratkvarnarna fått samma fördelar och då hörs de såklart mer, fast de blir ju inte intressantare bara för det...
Det har förutspåtts att anonymitet kommer att bli en lyxvara för ett fåtal i framtiden. Om det är sant bör man redan nu välja mellan två metoder: Bli helt tyst på nätet och på alla andra tänkbara sätt, eller etablera sig med ett tydligt avtryck -"varumärke"- som man kan styra över själv. Allt annat riskerar att hamna i oönskat väder.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Chasid 2012-04-26 13:55
Tack för din kommentar Thomas :)
Jag umgås hellre med andra människor när jag vill vara social. Även om man kan vara social i en blogg så är kommunikationen ändå ganska så enkelriktad. Jag har personligen valt att ha en fot i båda världar, när jag vill vara tyst på nätet så är jag det. Jag tillhör inte skaran som är ständigt uppkopplad och anträffbar, jag har en mobil men den använder jag ytterst sparsamt och att använda den för att twittra vore helt främmande för mig.
Här hittar du mig på twitter: https://twitter.com/#!/Chasid_68
//Mikael Good