Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Allt började med en tysk mätsökarkamera



I år är det 30 år sedan jag började fotografera. Min första kamera var farsans gamla avlagda tyska mätsökarkamera, en Voigtländer Vito C. Efter drygt ett år ersattes den med en japansk spegelreflexkamera och det skulle dröja nästan 30 år innan cirkeln slöts och en annan tysk mätsökarkamera blev min huvudkamera. 


En av de första bilderna som jag tog hösten 1982.

Jag ångrar att jag inte tog steget tillbaka till mätsökarkameror långt tidigare. Det känns naturligt för mig att fotografera med mätsökarkameror. Som det känns just nu kommer jag att fortsätta att använda mätsökarkameror en lång tid framöver. De passar utmärkt för mitt sätt att berätta med bilder och de ställer sig inte i vägen mellan mig och motivet som en spegelreflex tenderar att göra. Med en mätsökarkamera kan jag umgås fram mina bilder som jag vill utan att behöva störa.



En annan positiv egenskap är att jag tar betydligt färre bilder med mina digitala mätsökarkameror än vad jag gör med andra digitalkameror och det gör att det går snabbt att sortera bilderna. Att jag tar mindre bilder tror jag beror på det analoga handhavandet. Jag faller in i samma tänk som jag lärde mig när jag använde min Voigtländer Vito C och jag fångar bilderna en och en utan någon stressande motormatning.

Du har väl inte missat årets julreportage? Om du mot förmodan skulle ha missat det så får du gärna klicka på den följande länken: Julreportaget - En trygg famn för Lisa

Text och foto: © Mikael Good

Inlagt 2012-12-26 11:25 | Läst 6701 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En sådan har jag också börjat med! Vann en när jag gick i 7:e klass, men den är borta sedan länge (stulen). Helmanuellt, då fick man lära sig grunderna.

God fortsättning på helgen!
/J-O
Svar från Chasid 2012-12-26 12:02
Tack för din kommentar och god fortsättning Jan-Olof :)
För min del var det också en bra skola att börja med en helmanuell kamera. Den skolan har jag haft och har fortfarande god nytta av.
/Mikael Good
En gammal bild från kanalkampen i Jönköping mellan Peset och ED?

Ha en fortsatt skön julhelg!

Daniel
Svar från Chasid 2012-12-26 12:42
Tack för din kommentar Daniel :)
Bilden är tagen i Borås och det är teknis som har någon form av kamp. Jag önskar dig en fortsatt trevlig helg!
/Mikael Good
När det en gång i tiden börjar med en gammal tysk mätsökarkamera, ja då är det på något vis kört!
Inte för att bråka, men Vito C har genomsiktssökare, och ingen mätsökare ;)