Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Är det roboten R2-D2 eller en bakmaskin? (Edit 140115)

Vid en snabb anblick skulle man nästan kunna tro att bilden föreställer roboten R2-D2 som bland annat är känd från Star Trek filmerna. Men det är inte en robot utan en bakmaskin. Efter att jag gått förbi bakmaskinen i Hjärta till Hjärtas Second-handbutik i Linköping under ett par månaders tid, bestämde jag mig till sist för att köpa den. Till ett pris av endast 65 kr fick jag en knappt använd begagnad bakmaskin som fungerar helt perfectamundo.

Brödet som min fru och jag bakar i bakmaskinen blir riktigt, riktigt gott. Tack vare timern är det färdigt när vi går upp på morgonen. Tänk att kunna unna sig vardagslyxen av nybakat bröd på morgonen utan att man behöver gå upp i svinottan för att förbereda det. Det värsta med att baka är disken efteråt. Men bakmaskinen är väldigt lätt att rengöra och man slipper all den jobbiga disken efter baket. En bakmaskin är ett perfekt redskap för dem som älskar doften av nybakat bröd och som gärna ligger och drar sig på morgonen.

Som du ser går det att fynda annat än kameror och objektiv i second-handbutiker. Om och när bakmaskinen har tjänstgjort färdigt kan jag säkert kränga den vidare till en "Trekker" och få tillbaka mer pengar än vad jag gav för den. Har du vägarna förbi en Second-handbutik tycker jag definitivt att du ska gå in och ta en sväng. Det går att göra en hel del fina fynd som både din plånbok och vår gemensamma miljö mår bra av!

(Edit) Det är en och annan läsare som har påpekat att R2-D2 är en figur från Star Wars och inte från Star Trek. Men enligt en artikel i den engelska tidningen 
the Guardian den 10 september 2013 har R2-D2 även varit med i Star Trek ett par gånger. (Edit)

Text och foto © Mikael Good, All Rights Reserved

Inlagt 2014-01-14 09:05 | Läst 4845 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hehe mitt i prick, man kan inte annat än skratta när man ser den. Men du menar nog Star Wars istället för Star Treck..? :-)
//Simon
Svar från Chasid   2014-01-14 18:26
Tack för din kommentar Simon!
Är inte Star Wars och Star Trek samma sak? Ungefär som Batman och Läderlappen!
/Mikael Good
Ja den har verkligen likheter med R2D2 :)
Svar från Chasid   2014-01-14 18:30
Tack för din kommentar Annelie!
Det kanske finns några hemliga funktioner som har dolts i bakmaskinen! :)
/MIkael Good
På second hand-affärer kan man köpa extremt billiga ramar. Jag håller på med ett inredningsprojekt där jag köper gamla slitna guldramar som jag sätter fotografier i. Det ska bli en lite kul fotovägg.
Svar från Chasid   2014-01-14 18:31
Tack för din kommentar LG!
På loppisar och second-hand kan man helt klart göra en hel del fynd! Det händer också att köper gamla ramar och tavlor men de använder jag främst till olika konstprojekt.
/Mikael Good
Star Trek / Star Wars -Big Difference !
Och stor beundrarskara i båda lägren, nu tycker jag att du får journalistskämmas för dålig källforskning. Och en snigel i ögat för jämförelsen med batman-läderlappen. Värsta politikerduckningen ju !

Men det var en rolig grej du hittat, hoppas den kommer till bra nytta.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Chasid   2014-01-15 08:58
Tack för din kommentar Thomas
Same thing but different med andra ord! När jag googlade på R2-D2 och Star Trek dök det här upp http://www.theguardian.com/film/2013/sep/10/star-wars-r2d2-star-trek-into-darkness På sätt och vis kan man säga att jag hade ändå hade rätt! :)
/Mikael Good

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv