Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Bilderna från Serbien var för personliga för gatufototävlingenFör ett par dagar sedan gick jag igenom en av mina hårddiskar på jakt efter bilder från Serbien till en kollektion som jag tänkte skicka in till Gothenburg Street Photo Festival.


Jag jobbar ofta i reportageform när jag fotograferar. Målet är att bilderna ska bilda en helhet eller kollektion som för berättelsen framåt. Även om det fanns många bilder från Serbien att bygga kollektion av i mitt arkiv föll de på den lilla detaljen i regelverket för tävlingen som poängterade att "bilderna får inte vara arrangerade eller på människor du känner". Det är sällan som jag arrangerar bilder, men på många av mina bilder från Serbien finns det med människor som jag känner på ett eller annat sätt, och att delta med sådana bilder i en gatufototävling hade varit fel enligt regelverket.


Regler är till för att följas och därför valde jag att inte skicka in någon kollektion till tävlingen. Men letandet var inte förgäves, förutom de bilderna som jag tänkt använda till kollektionen hittade jag några dokumentärbilder som jag tagit i gatumiljö i de romska kvarteren i den serbiska staden Surdulica som du kan se i denna artikeln. Några av dem har jag inte visat tidigare.

Någon kollektion blev det som sagt var inte, men jag skickade in fem svartvita bilder och en färgbild från Huskvarna som höll sig inom regelverket för enkelbilder i tävlingen. Nu återstår att se om några av bilderna blir nominerade och får ingå i utställningen på Gothenburg Street Photo Festival.

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2021-09-02 12:00 | Läst 2093 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fina bilder som vanligt från en vardag långt bort från vår här i sverige.
/Martin.
Svar från Chasid 2021-09-03 17:28
Tack för din kommentar Martin! Något jag uppskattar med Serbien är att människorna där lever sina liv på gatan, det finns ett gatuliv som vi inte har haft i Sverige sedan början av 1990-talet.
/Mikael
Underbara bilder, fint och respektfullt fotograferat.
Svar från Chasid 2021-09-03 17:28
Tack för din kommentar Lars!
/Mikael
Väldigt varma och fina bilder!
Svar från Chasid 2021-09-03 17:29
Tack för din uppmuntrande kommentar Lena!
/Mikael