Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Bildreportage från förorten



Global Outreach Day är ett intiativ som syftar till att få världens kristna att berätta om Jesus. Tanken är att Jesu sista ord till sina lärljungar i Markus 16:15 - "Gå ut i hela världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen" borde vara församlingens första prioritet. 

Global Outreach Day anordnades den sista lördagen i maj, och miljontals kristna runt om i världen deltog. På grund av coronapandemin anordnades Global Outreach Day bara på två orter i Sverige - Göteborg och Jönköping. De deltagande församlingarna i bägge städerna valde att söka sig ut till invandrartäta förortsområden. I och med att Råslätt ligger i mitt närområde packade jag ned Leican och Sonyn i min Billinghamväska och begav mig dit för att dokumentera händelsen.

Det hela blev ett reportage som jag satte ihop under söndagen, och jag kunde leverera det till tidningen tidigt på måndagen. Reportaget finns i tryckt form att läsa i dagens tidning för prenumeranter, men det finns även i digital form: https://www.varldenidag.se/nyheter/de-tog-evangeliet-till-utsatta-forortsomraden/reptfa!eiKM0gSaQwkKarOcAx9P0Q/

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2020-06-02 12:46 | Läst 6008 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver