Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Blogg, smaka på ordet blunda och luta dig tillbaka...

...vad tänker du på?
Själv tänker jag på lätet som en parningssugen padda utstöter i mitten av april,
blogg - blogg - blogg. 

Som pappaledig från mitt jobb som orginalare/grafisk formgivare så har jag då och då lite tid över när lillan sover. Denna tid tänkte jag utnyttja till att skriva i min blogg.

Bloggen kommer att beröra fotoupplevelser som jag har varit med om och fotoupplevelser som jag kommer att uppleva. Det kommer att bli ett pottpuri av upplevelser från olika reportageresor, semesterresor, vardagstrivialia med mera, en del gatufoto, samt en del bilder från mina återkommande barnvagnspromenader, som den här bilden som jag tog igår (15/2) vid Huskvarnaåns utlopp i Vättern, ingen märkvärdig bild snarare en ren och skär dokumentation som kanske kan komma till användning i något sammanhang.

Huskvarnaåns utlopp i Vättern

Veckans skiva: Too Much Too Soon - New York Dolls

/Chasid

 

 

 

Inlagt 2007-02-16 16:24 | Läst 12598 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Härligt Michael, du är min favorit. Du skriver vad du tänker och du ger även uttryck för dina konstnärliga kunskaper. Gillar både dina bilder och blogg skarpt! Fortsätt så här och skriv gärna lite mer uppgifter om kamera-bländare-tid så att en annan kan ta del av dina kunskaper. Men jag håller med dig, korn är härligt. Pga ekonomin är jag dock tvungen att gå över till det digitala. Vill du ge mig tips på både bra och hyfsat billig kompakt, gärna typ 28-100 så hör av dig..
Trevliga hälsningar & tack för intressant information o bilder.
Sture Elgh
Svar från Chasid   2007-05-17 18:59
Hej Sture!
Kul att du gillar både mina bilder och min blogg!
Jag brukar hålla mig på bländare 5.6 eller 8 och 100 eller 400 ISO när jag fotar, det är kombinationer som jag har arbetat ned i ryggmärgen.
En kamera som jag kan rekommendera är Nikon Coolpix 8400, nackdel: den är rätt långsam för gatufoto, fördel: den har ett mycket skarpt objektiv med brännvidsomfång motsvarande 24-85, du kan säkert hitta en sådan begagnad för runt 3000 kronor. Men det allra bästa är att köpa en digital systemkamera, idag kan du hitta vettiga alternativ för 3000-4000 kr (Pentax, Canon eller Nikon) med eller utan optik begagnat, Nikon D70 med 18-70 (27-105) är enligt mig ett mycket bra begagnatköp.
Mvh//Mikael
Din grodblogg smiskade Bengans 1:a med 7 timmar å vilken fin skiva du hade valt. Nog för att deras första är bättre i sin helhet, så tycker jag nog att höjdpunkterna är bättre på denna. Babylon, Puss n Boots, Who Are The Mystery Girls och Chatterbox. Låtar som jag nog aldrig kommer sluta att gå igång på.
Svar från Chasid   2010-01-18 15:04
Kul att vara snabbare än Bengan på något, men Bengan har varit en desto flitigare bloggare än mig :) Jag lyssnar på New York Dolls ett par gånger i veckan, det är ett band som det är svårt att tröttna på!
//Chasid
Svar från Chasid   2010-01-18 15:04
Kul att vara snabbare än Bengan på något, men Bengan har varit en desto flitigare bloggare än mig :) Jag lyssnar på New York Dolls ett par gånger i veckan, det är ett band som det är svårt att tröttna på!
//Chasid

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv