Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Bye Bye Canon Bye Bye



Det har gått drygt åtta år sedan jag bytte system från Minolta till Canon. Anledningen till det bytet var att Minolta inte hade någon vettig digital systemkamera i sitt sortiment. Annat var det med Canon som hade ett par riktigt intressanta verktyg i sitt sortiment.

Framförallt hade de Canon EOS 1Ds Mark II som var lite av en drömkamera för mig. Men den hade en prislapp på 53000 kronor och låg tyvärr långt utanför min budget. I skrivande stund har jag skickat iväg min sista Canonkamera som var just en 1Ds Mark II. Efter ett par år hade priset på en 1Ds Mark II gått ned såpass mycket att jag hade råd att köpa en.

Anledningen till att jag sålde den var att jag inte hade någon användning för min 1Ds Mark II längre. Tanken var att jag skulle använt kameran på en del uppdrag som tyvärr inte blev av. Även om jag föredrar att arbeta med små smidiga mätsökarkameror finns det tillfällen då en stor och fet så kallad presskamera kan fungera som en dörröppnare.

Min sista Canonkamera är såld men min älskade hustrus Canon XXXD finns fortfarande kvar och hon har lovat mig att jag får låna den om jag vill. I ärlighetens namn kommer det nog inte att bli så vidare värst ofta som jag använder en spegelreflexkamera i framtiden. Mätsökarkameror passar mig som hand i handske och man ska använda de verktyg som man trivs bäst med.

Om Canon skulle få för sig att någon gång släppa en liten spegellös fullformatare med bra sökare och möjlighet att använda M-optik med eller utan adapter är det inte helt omöjligt att jag byter tillbaka till Canon. Men fram till dess håller jag tillgodo med mina smidiga verktyg från Leica och Sony.

Text och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved.

Inlagt 2013-02-01 08:40 | Läst 5300 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver