Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Denna gången hade den fattige en skedTrots att det har kommit en ny version av Leica Summicron-M 1:2/35 ASPH, har begagnatpriset på den gamla versionen inte gått ned utan stigit. Det är lite märkligt med tanke på att den nya versionen är ännu skarpare än den gamla!

Det finns ett ordspråk som lyder: "När det regnar manna från himlen har den fattige ingen sked”. Men i det här fallet hade den fattige en sked. I helgen dök det upp himmelskt manna i form av ett bättre begagnat Leica Summicron-M 1:2/35 ASPH till rätt pris! I och med att jag fyller år nästa vecka blev det en perfekt födelsedagspresent.

Summicron-M 1:2/35 ASPH är omgärdat av en hel del mytos. Sånt bryr jag mig inte om. Jag vill ha ett litet och smidigt 35mm av allra högsta klass som jag kan använda på min Leica och på min Sony med adapter. I och med att det händer att jag bär omkring på en kameraväska en hel dag, vill jag inte ha de ljusstarka och axeltunga ”steroid”-objektiven som har blivit så populära de senaste åren. Med sina 252 gram passar Summicronet mig som hand i handske.

Bäst fungerar objektivet på Leican, men det gör inte bort sig på min Sony A9. Jag kör det med full autofokus med hjälp av Techart PRO-adaptern. Ögonfokusen, och den följande fokusen fungerar faktiskt riktigt bra med Summicronet! :)

Text och foto: Mikael GoodInlagt 2020-02-14 14:56 | Läst 1202 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Mikael. Det ser riktigt bra ut. Men har du testat Samyang AF 35mm-2,8. Man blir förvånad!
Kolla min likartade bild på min blogg Intryck avtryck från gator och torg i dag, direkt från kameran full öppning f 2,8
Mvh Bengt H.
Svar från Chasid 2020-02-14 16:13
Tack för din kommentar Bengt! Samyang gör bra objektiv, jag har deras 24:a. 35:an är säkert bra men den fungerar tyvärr inte så bra på min Leica! :)
/Mikael
Grattis! Trevligt! Det är ett vackert ekipage också!