Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det är lite märkligt



Det händer att jag skriver en text och när jag publicerar den i min blogg så tänker jag att det nog kommer att bli en del reaktioner. Men så händer det absolut ingenting. Och när jag skriver en text som jag inte förväntar mig några som helst reaktioner på så händer det att jag får massiv respons. Nu får jag ändå min beskärda del av respons men jag tycker ändå att det är lite märkligt.

Text och foto: © Mikael Good. All Rights Reserved.

Inlagt 2012-12-30 11:34 | Läst 9374 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Du kanske bara har missbedömt din publik? Vem vet...
Svar från Chasid 2012-12-30 13:06
Tack för din kommentar Mattias :)
Jag tror inte att jag har missbedömt min publik såvitt jag förstått har jag en salig blandning av läsare som representerar alla samhällklasser och det är precis så som jag vill ha det! Ibland får jag många kommentarer på "tunga" inlägg och ibland får jag inga kommentarer på mer lättsmälta inlägg.
/MIkael Good
Vi är bara droppar i floden, Mikael. Ibland kommer vi upp till ytan och syns.
Svar från Chasid 2012-12-30 13:08
Tack för din kommentar Thomas :)
Jag har inget behov av att synas och jag tycker själv att jag har synts lite väl mycket de senaste åren, jag håller mig helst under ytan och låter andra synas istället.
/Mikael Good
N Thomas Meldert 2012-12-30 14:36
Varför klagar du då på för lite uppmärksamhet och reaktioner? Alla berörs kanske inte av det du skriver, helt enkelt.
Svar från Chasid 2012-12-30 14:44
Jag klagar absolut inte Thomas, jag är bara lite förvånad över hur olika responsen kan vara på en text och att den responsen kanske inte alltid blir som förväntat :)
/Mikael Good
Förstår vad du menar. Jag undrar om det kan vara så att svara på frågeställningar som kräver eftertanke och ställningstagande är jobbigt och det är lättare att kommentera sådant som är "trivialt".
Svar från Chasid 2012-12-30 13:09
Tack för din kommentar Magnus :)
Du har nog rätt i att det är lättare att kommentera triviala inlägg. Därmed inte sagt att de skulle vara mindre värda än andra inlägg. Men jag har skrivit en del "djupare" inlägg som jag inte trodde att jag skulle få några kommentarer alls på och ändå översvämmades nästan kommentarsfältet och debatten svämmade över i andras bloggposter.
/Mikael Good
Mina starkaste eller tyngsta texter publicerade i varierande forum, har alltid genererat väldigt lite initialrespons. Jag vet då att saken har tagit skruv, och att folk funderar. Sedan så småningom i olika sammanhang kommer det fram att de framförda tankegångarna har satt sina spår.
Det var ju dit jag syftade från början. Allmän respons - bara för att folk vill kläcka ur sig något, intresserar mig inte.
Svar från Chasid 2012-12-30 14:51
Tack för din kommentar Peter :)
Jag har gjort en del socialreportage och de är tacksamma på det sätter att de i stort sett alltid genererar mycket läsarrespons både initialt och efter en lite längre tid. Exempelvis fick jag med ett reportage från Lettland i en dagstidning för några år sedan trots att de egentligen hade frilansstopp. Det reportaget är ett av de reportagen som har genererat mest läsarrespons sedan tidningen startades :) Men trots succén så har jag inte fått med något mer material i den tidningen sedan dess. Men jag hänger absolut inte läpp för det! Tack vare den publiceringen har jag fått en hel del reportage och artiklar publicerad både i som utom landet sedan dess. Och jag har fått mycket positiv respons ifrån både kollegor och läsare på det material som blivit publicerat :)
/Mikael Good
syntax 2012-12-30 17:40
När jag tycker att: "Allmän respons - bara för att folk vill kläcka ur sig något, intresserar mig inte."- kan det låta arrogant, och visst är det så i någon mån. Det jag menar är att det har utvecklat sig en kommentarkultur på nätet som är både slätstruken och urvattnad. En slags formellt till intet förpliktigande och till intet krävande, småslött piruettande. Det är sådant som intresserar mig högst måttligt.
Svar från Chasid 2012-12-30 18:03
Jag förstår dig Peter och jag tycker inte att det låter arrogant. Sådana lättkommentarer skulle i stället kunna ersättas med en gilla-knapp a la Facebook.
/Mikael Good
När man skriver om lite svårare saker är det nog fler som inte orkar ge sig in i diskussionen.
Gott Nytt år!
-affe
Svar från Chasid 2012-12-30 18:00
Tack för din kommentar Affe :)
Jag upplever nog att jag har fått en hel del respons när jag skrivit om lite svårare saker. Jag är faktiskt riktigt positivt förvånad och lite rörd när jag sett hur en del har engagera och engagerar sig i människor som jag har skrivit om. Men det kanske är som du skriver att alla inte orkar ge sig in i diskussionen. Gott nytt år på dig med Affe!
/Mikael Good