Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det är tur att det finns försäkringar när olyckan är framme!

För en dryg månad sedan höll jag på att byta objektiv på kameran samtidigt som jag höll i grabben. Grabben krängde oväntat till och jag var tvungen att fånga honom så att han inte skulle falla i den hårda grusiga backen med huvudet före. För att genomföra denna manöver var jag tvungen att använda två händer därför släppte jag objektivet som jag höll i handen och det föll i backen med ett kras. Det tråkiga med det hela var att det var mitt fina och ovanliga tysktillverkade Carl Zeiss Distagon T* 18/4 som föll i backen och gick sönder, men jag är samtidigt mycket glad och tacksam att min lille grabb klarade sig helskinnad!

Även om just Carl Zeiss Distagon T* 18/4 är ett objektiv som är mycket svårt att få tag på begagnat, så går det alltid att ersätta. Jag letade efter mitt exemplar i ett par år innan jag till sist fann ett till rätt pris. Tyvärr hann jag bara att använda det ett par månader innan det gick sönder, som plåster på såren får jag i alla fall tillbaka inköpssumman minus självrisken från försäkringsbolaget. Även om det är ett par tusenlappar under objektivets faktiska värde på 6500 kronor, är det bättre än ingenting. Det är tur att det finns försäkringar när olyckan är framme!


Carl Zeiss Distagon T* 18/4. Fotot är scannat ur en gammal Zeiss broschyr.


Min lilla helskinnade buskille vid olycksplatsen ett par dagar efter olyckan © Mikael Good

Som avslutning bjuder jag på en låt av en av mina absoluta favoritgrupper: Toots and the Maytals.

Dagens låt: 54-46 Was my Number - Toots and the Maytals

//Chasid

Inlagt 2009-05-01 19:10 | Läst 7858 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Du valde rätt, sådana guldklimpar vill man inte låta falla i backen. Härlig bild, och den gick ju att ta utan det kraschade objektivet.
Hej Mikael!Det ska börjas i tid huva och pok,du ska vara försiktig, du kanske ska träna med ett objekt i taget.
mvh Rolf