Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

EMPIRE 21 Strikes Back



Det har hänt ett otal gånger i musikhistorien att en riktigt bra skiva som aldrig nådde listorna upptäcks på nytt och får ett nytt liv och når en större publik. En platta som borde få den chansen är EMPIRE 21.


Senhösten 2014 släppte det svenska hårdrocksbandet EMPIRE 21 sin självbetitlade debutskiva. Trots att skivan hyllades av recensenterna fick den aldrig ordentligt med luft under vingarna och lyfte aldrig. Men en liten och trogen skara som anser att EMPIRE 21 är ett av 2000-talets bästa skivsläpp vad gäller tyngre musik har regelbundet promotat den i olika medier med förhoppningen att fler ska upptäcka den.

Jag föreslår att du letar upp EMPIRE 21 på Spotify och ger den en genomlyssning. Gillar du tyngre rock kommer du nog inte att bli besviken. Tyvärr är Spotify dåliga på att betala artister för deras musik. Det bästa sättet att stödja artister och se till så att ny musik släpps i framtiden är genom att köpa skivor. Vad gäller EMPIRE 21 finns den fortfarande att få tag på CD, och den går att ladda ned på iTunes. Tyvärr finns den inte på vinyl, men om intresset för skivan blir tillräckligt stort kanske det inte är omöjligt med en nyutgåva på vinyl!

Ett smakprov från skivan - EMPIRE 21 - "All Is Lost"




Text och Foto: Mikael Good



Inlagt 2020-08-14 09:29 | Läst 5369 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tack för tipset, Mikael! Lyssnar på dem nu på Spotify! Kul med bra hårdrock! Jättesnygga bilder, med mycket action i! :)
(Ajdå. missade din kritik av Spotify, den är ju helt klart berättigad, men jag blev nyfiken på hur de lät av dina fina bilder! :)
Svar från Chasid 2020-08-15 11:36
Tack för din kommentar Tommy! Spotify är en lysande ide men de betalar ut allt för lite pengar till artisterna och lägger för mycket i sina egna fickor.
/MIkael
Empire 21, aldrig hört om. Lyssnade på "Heard it all" och "This is my story" - hm inte dumt, och omslagsbilden på albumet, inte dumt det heller.
Och en del riktigt fina bilder som vanligt i bloggen!
Svar från Chasid 2020-08-15 11:39
Tack för din kommentar Ragnar! Egentligen är jag inte så förtjust i hårdrock, det mesta låter ungefär likadant, men det finns några skivor som står ut och som jag gärna återkommer till, EMPIRE 21 är en av dem.
/Mikael