Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

En ny smidig morgontidning i min brevlåda! Samt mitt socialreportage kommer på ettan på måndag :)

Jag har tidigare fått hem den stora broadsheetklumpiga och annons-späckade lokala morgontidningen i min brevlåda men prenumerationen upphörde helt plötsligt i början av januari och jag har i brytt mig om att förnya den. Som substitut har jag istället gått in och läst nyheterna på internet men det är inte riktigt samma sak att sitta och läsa en tidning framför en datorskärm som att sitta i finfåtöljen med fötterna bekvämt upplagda på en pall, dricka en kopp espresso och läsa morgontidningen!


En morgontidning avnjutes helst tillsammans med en kopp espresso!


Den lokala morgontidningen ögnade jag mest bara igenom på jakt efter intressanta artiklar, det slutade oftast att jag la ner mer tid på TV-tablån och serierna än på nyheterna... Jag har länge känt ett sug efter en riktigt mastig morgontidning och efter att ha fastnat för Svenska Dagbladet (SvD) på internet valde jag att teckna en provprenumeration.


Det blir gott om plats på frukostbordet med en Tabloidtidning


SvD är en tabloidtidning som består av tre intressanta delar och speciellt roligt är det för mig att få ta del av en riktigt välmatad, välskriven och intressant kulturbilaga, utrikesnyheter som inte bara kommer från TT och en näringslivsdel med många intressanta artiklar, oss emellan hoppar jag över pyramidspelsbiten (börsen). Jag hade DN för några år sedan även det är en mycket bra morgontidning men jag sa upp DN för att jag aldrig hann läsa klart den... Jag saknar inte de lokala nyheterna i tidningen, de kan jag lika gärna läsa på internet eller lyssna på i Radions lokalradiosändninger.


Att hitta fem stavfel är oerhört svårt i SvD! I den lokala morgontidningen som jag hade tidigare hittade jag dem oftast på förstasidan :)

I skrivande stund fick jag just beskedet att ett av mina socialreportage från Lettland kommer på ettan i en morgontidning på måndag (dock ej SvD denna gången) och hela reportaget finns att läsa och beskåda på ett helt uppslag i tidningen :)

Nu får jag skriva in en ny titel i mitt CV - Socialreporter :) Det är kul att det fortfarande finns en marknad för klassiska reportage även om den bara blir mindre och mindre...

Dagens låt: Paperback Writer - The Beatles

//Chasid

Inlagt 2010-01-27 17:23 | Läst 8219 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Grattis i massor till dig Chasid =)

Vi premenuerade förut på Uppsala nya tidning men den är tunn och utan intressanta artiklar osv. Och den var inte då i alla fall värd de pengar de ville ha för en ett års pren.

Och visst är det ju så att det är roligare att läsa en riktig tidning än de på nätet.

Ha det så gott
/Lena
Svar från Chasid 2010-01-28 09:33
Tack så mycket Lena :) Det är inte kul med vare sig för tunna eller för stora tidningar! Det är en helt annan känsla att läsa en papperstidning än en nättidning :)
//Chasid
(Inte för att vara den som är den, men på tal om att hitta fel, det finns inget som heter expresso. Gör en espresso nästa gång ;)) (Och är det inte ganska positivt att man inte hinner att läsa igenom en tidning?)
Svar från Chasid 2010-01-28 09:31
Det har du helt rätt i både jag och stavningsprogrammet har visst missat felstavningen :-) Jag tror att jag ska göra mig en kopp med presso istället, framförallt är det lättare att stava till presso :-)
//Chasid
Ps: Jag har rättat till felstavningen i inlägget!