Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Fotojournalisten som sadlade om och blev konsertfotograf



För de allra flesta betyder semester lata dagar vid stranden. Jag valde en annan väg och startade min semester med en debattartikel i Dagens Arena och anammade sedan en tonårings dygnsrytm och åkte på musikfestival med familjen.



För tredje året i rad var jag festivalfotograf på Gullbrannafestivalen strax utanför Halmstad. Festivalen bjöd på allsköns musikstilar. Kirk Franklin och Samuel Ljungblahd var på sitt allra bästa spelhumör och bjöd på två riktigt laddade konserter som jag kommer att minnas länge. Jag fick även upp ögonen för Tweleve24 och Beck Corland som bjöd på två riktigt bra framträdanden. Gitarrlegenden Joije Wadenius uppträdde med sina klassiska barnsånger och med sitt legendariska band Cleo. För en musikälskare som mig är det en upplevelse att få vara med och dokumentera festivalen och snacka musik med musikkunniga människor.






 
I vanliga fall är jag en vidvinkelfotograf som rör mig nära dem jag fotograferar. Men på en konsert gäller det att få en bra bildblandning och därför hade jag införskaffat en gammal hederlig Canon EOS 1D MK IIn och ett 70-300 med IS för att kunna ta lite telebilder. Trots att Canonkameran har 10 år på nacken är det fortfarande en mycket bra bildmaskin och jag föredrar den faktiskt framför nyare kameror såsom 1D MK III och IV som i mitt tycke har både sämre och osäkrare autofokus!

















Under de senaste dagarnas monsunregn har jag redigerat i stort sett alla mina bilder från festivalen. Många finns att beskåda här. Några av dem har redan hamnat i tidningar och många kommer att användas till marknadsföringen av nästa års festival. Nu ska jag passa på att ta några lata dagar vid stranden, umgås med familjen och bara ta dagarna som de kommer och göra saker som jag inte hinner med i vanliga fall.







Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2015-07-09 09:27 | Läst 9016 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Många fina bilder där! Allra bäst gillar jag de första tre där du gått närmare artisterna!/ Björn T