Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Fullmåne över HuskvarnadalenMånen är tacksam att fotografera och det finns miljontals ja kanske miljarder bra och mindre bra bilder på månen. Genom åren har jag plikttroget tagit några featurebilder på månen för att ha i bildarkivet. Men jag har inte tagit någon månbild som jag varit nöjd med förrän nu.


Jag har i stort sett alltid med mig en systemkamera så även i tisdags eftermiddag då jag promenerade hem från jobbet. På avstånd hörde jag hur en skränande flock kajor närmade sig, och jag bestämde mig för att plocka fram kameran ur väskan och göra mig redo för att försöka fånga de snabbflygande små gynnarna. Fullmånen hade precis stigit upp över Huskvarnabergen, och jag tänkte att det skulle kunna bli en bra bild om jag fick med både kajor och måne på samma bildruta.

Jag förfokuserade objektivet, ställde in tid och bländare och gjorde mig beredd, sekunden senare kom den stora flocken med kajor flygande, jag följde dem med kameran och tryckte av två bilder när de var på rätt plats vid månen i sökaren. När jag kom hem studerade jag bilderna på datorn, jag var nöjd med bilden som pryder artikeln och framkallade den varsamt i Adobe Camera Raw.

Jag använde en Sony A9 och ett Tamron 28-200mm f/2,8-5,6 DI till bilden på månen och kajorna.

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2021-01-29 12:00 | Läst 2265 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Himla! läcker bild!!
/mvh Mats
Svar från Chasid 2021-02-04 16:51
Tack för din kommentar Mats!
/Mikael
Den var vacker, gäller att vara beredd när ögonblicket dyker upp
Svar från Chasid 2021-02-04 16:52
Tack för din kommentar Peter! Det är därför jag alltid har med mig en kamera.
/Mikael
Ovanligt mycket att se för att vara en "himmelsk" bild:)
Förstår att du gillar den. Den är lätt att tycka om.
Allt gott!
//Morgan
Svar från Chasid 2021-02-04 16:53
Tack för din kommentar Morgan! Ibland stämmer allt till 100%
/Mikael