Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Ge bort din kamera!Många av oss har väl fungerade digitalkameror som bara ligger i lådor och samlar damm. Min Canon EOS 30D med tillhörande objektiv låg i en låda ett bra tag. Även om den har några år på nacken är det fortfarande en bra kamera som kan leverera bra bilder. 

Istället för att sälja den för en 1000-lapp bestämde jag mig för att ge bort den till en hjälporganisation som kan ha nytta av den. När jag fick reda på att den kristna hjälporganisationen Somebody Cares Romania behövde en ny kamera efter att deras gamla digitala systemkamera gått sönder bestämde jag mig för att skänka min EOS 30D till dem.

Nu vill jag utmana fler fotografer att också skänka sina avlagda men fullt fungerande digitala systemkameror till olika hjälp- och biståndsorganisationer. Jag skulle tro att många av dem gärna skulle ta emot era kameror och förmedla dem vidare till sina projekt i andra länder.

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2015-01-20 11:08 | Läst 5464 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag tar med några till Kuba...
Svar från Chasid 2015-01-21 12:54
Jag tror att du precis som mig har lite för många kameror i lådorna Björn! :)
/Mikael Good
Björn Wångblad[BF] 2015-01-21 13:13
Det är faktiskt pinsamt att det blivit ett bekymmer att välja ut vilken eller vilka kameror som skall med på en fototur. Jag har ett dussin, men nu skall det rensas och skänkas bort.
Min Nikon D50 gav jag till en flykting från Syrien som jobbade som fotograf tidigare. Problemet är bara att det inte finns tillräckligt gamla sd-kort att köpa. De nya funkar tydligen inte i den modellen som jag köpte för 10 år sedan och jag hade lyckats slarva bort mitt eget gamla kort. Så bara kameran hjälper inte ibland...
Svar från Chasid 2015-01-21 12:57
Jag har kört 30D med nyare CF-kort utan problem och jag skickade med ett kort för säkerhets skull. Men precis som du säger är en del äldre digitalkameror känsliga för vilken typ av kort som man sätter i.
/Mikael Good