Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

HappyPage HK billiga kvalitetsadaptrar från Hong Kong

Jag har tidigare skrivit en del artiklar om användandet av Carl Zeiss, Leitz och Leica optik på Canon EOS och jag har fått en del frågor om vilka Contax -> EOS adaptrar samt Leica-R -> EOS adaptrar som jag rekommenderar. Nu har jag testat igenom en hel del olika adaptrar från olika tillverkare och det är främst en adapter som jag har fallit för. Adaptern tillverkas av ett litet företag i Hong Kong, rent mekaniskt är adaptrarna från Cameraquest & Novoflex snäppet bättre. Men de välbyggda HappyPage HK adaptrarna erbjuder en funktion som är mycket användbar speciellt på litet längre brännvidder och det är fokusindikering.

Jag tog mod till mig och köpte hem två HappyPage HK adaptrar via eBay för att testa på mitt Leitz Summicron-R 90/2.0 och mitt Carl Zeiss Sonnar T* 180/2.8 MM och efter att ha använt adaptrarna av och till i ett par månader så kan jag bara konstatera att de fungerar utmärkt tillsammans med min Canon EOS 1Ds och även med min frus Canon EOS 20D. Jag får fortfarande ställa bländaren manuellt men fokusindikeringen är mycket användbar vid snabba förlopp. HappyPage HK erbjuder också köpare att få EXIF-kod på sina adaptrar. Jag har beställt några ytterligare adaptrar från HappyPage HK och har nu EXIF-kod för brännvidd på mina manuella 17, 50, 90 & 180 mm och jag kommer säkert att köpa några ytterligare adaptrar med EXIF-kod framigenom. Jag kan varmt rekommendera HappyPage HK adapters till den som vill använda sina gamla fina Carl Zeiss, Leitz & Leica objektiv på en fullformats Canon EOS! Men undvik alla billiga kopior av HappyPage HK adaptrarna som säljs på eBay, de är oftast mycket billigare men kvaliteten är direkt usel...

HappyPage HK adaptrarna säljs i dollar vilket gör att man kan fynda dem för 400-500 kr per styck på eBay nu när dollarkursen är låg. Tyvärr så kan de stundtals vara svåra att få tag på: http://optix.happypage.com/

Alla objektiv fungerar tyvärr inte tillsammans med Canon EOS på följande länk finns förteckningar om vilka Leica, Leitz och Carl Zeiss objektiv som fungerar på Canon EOS 1Ds serien och på Canon EOS 5D: Canon Adapted Lens Compatibility

Jag tänker inte tråka ut alla er icke teknikintresserade läsare med studiofoton på objektiv och adaptrar utan bjuder er istället den här nytagna bilden från mitt digitala anteckningsblock:Gångväg med förhinder. © Mikael Good

Do you want to read this articel about the HappyPage HK adapter in English? Copy the browser adress and paste it into: http://translate.google.com/translate_t?hl=en

Wollen Sie dieses Artikels über das HappyPage HK adapter in Deutsch lesen? Hier können Sie diese Atrikel zu Deutsch Übersetzen: http://translate.google.com/translate_t?hl=de

Dagens låt: This World - The Staple Singers

//Chasid

Ps: Jag är inte sponsrad av HappyPage HK, jag är bara lyrisk över deras utmärkta välfungerande adaptrar och det är som det så fint heter - En nöjd kund är en bra kund! Men om någon objektiv eller kameratillverkare på något sätt skulle vilja sponsra mig så är ni alltid välkomna att maila mig :)

Inlagt 2008-04-12 17:59 | Läst 12777 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Snygg bild!

Menade att Palme inte är så populär i Jönköping pga att de flesta där är väl Kristdemokrater? Hela staden är ju som en enda gigantisk kyrka! :)

Förresten, har du hoppat av Dogma eller?
Svar från Chasid   2008-04-12 19:35
Hej Joahn!
Det finns många kris(t)demokrater här men Jönköping är hör och häpna en ganska så klassisk arbetarstad, och med den bakgrunden är det lite konstigt att Palme har fått en såpass undanskymd hedersplats.

Jag är fortfarande med i Dogma och jag fotar det mesta enligt dogmaprinciperna även om jag hoppar mellan olika kameror och objektiv rätt så mycket!
Mvh//Chasid
Hej Mikael,
När du lade in ditt nya räkneverk här på fs-bloggen förde du då över statestik från den tidigare eller har du haft över 54000 besökare på några dagar?

//Bernt
Svar från Chasid   2008-04-12 19:37
Hej Bernt! Jag förde över den gamla statistiken från Webstat och den stämde även rätt så bra med det totala antalet besökare i min blogg sedan starten! Idag har jag exempelvis haft över 500 besökare till min blogg!
Mvh//Chasid
Var ligger Olof Palmes Plats?
Svar från Chasid   2008-04-12 20:51
Hej Kenneth!
Den ligger i nordöstra hörnet av västra torget mellan korvkiosken och telefonkiosken!
Mvh//Chasid

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv