Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Harkel, Harkel - Bloggspamm, Pilzen, Prag, framtid och försäkringar

Det blev en hel del kommentarer i mitt förra inlägg. Det verkar som om de allra flesta som bloggar här på Fotosidan önskar att få bukt med bloggspammandet och även om spammandet inte stör mig så vidare värst mycket så vore det trevligt om vi kan komma överrens om att samsas om utrymmet på ett så bra sätt som möjligt så att vi slipper fler regler och förordningar, det finns det redan för mycket av i detta landet ändå...


Pilzen © Mikael Good

Harkel, Harkel - Bloggspamm är ursprungsrubriken på inlägget "Host, Host - Är du en bloggspammare" som jag började att skriva på igår förmiddag. Jag valde Host, Host som rubrik istället för det ursprungliga Harkel, Harkel pga att det var lättare att säga snabbt och att den rubriken inte skulle ge upphov till några missförstånd, vilket tyvärr skedde ändå, det är inte lätt att undvika att bli missuppfattad när man skriver... Jag hoppas att rubriken inte blir missförstådd denna gången, men man vet aldrig, det kanske finns en Herr eller Fru Harkél på Fotosidan som blir irriterade på mitt rubrikval denna gången :)


Pilzen © Mikael Good


Prag © Mikael Good

Jag fick en fråga av Helena om vad som händer rent fotografiskt i mitt liv. Nu närmast har jag fått en två veckor lång projektanställning som fotojournalist och skribent och efter det ska jag försöka få tag på ett fast jobb, det är rätt trevligt att ha en fast inkomst när räkningarna ska betalas :) Om det finns någon tid över för mig ska jag också fundera lite mera över mitt kommande bokprojekt. Jag planerar att ge ut en bok i både text och bild i framtiden. Vem vet framtiden kanske infaller redan nästa år men jag tror ärligt talat inte att jag kommer att hinna ta fram någon bok inom de närmsta åren, men jag kan lova att boken inte kommer att dröja tills dess att jag blir pensionär! Jag kommer även att jobba vidare med utställningar på både vägg och webb under nästa år och jag har några fräscha ideer som behöver realiseras.


Prag © Mikael Good

Om du har missat den så har jag en uppskattad utställning på 591 Photography Blogg just nu, klicka gärna på länken och se utställningen.


Prag © Mikael Good


Prag © Mikael Good

Jag scannade negativen från Pilzen och Prag på en dålig scanner för många år sedan, ni får ursäkta den dåliga bildkvaliteteten, jag kommer att scanna om ett urval av negativen med hjälp av en betydligt bättre scanner när tillfället ges.

I mitt tycke är det för mycket snack om kameror och objektiv i bloggarna just. Kom ihåg att kameror och objektiv ska användas och inte bara tummas och klämmas på!


Marcia och Mikael © Mikael Good, 2010

Dagens låt: NINA SIMONE - Don't let me be misunderstood

//Chasid

PS: Glöm inte att ha en ordentlig försäkring på er privata kamerautrustningen om ni använder den på jobb! Annars är risken stor att ni bara får ut mellan 3000-5000 kronor om olyckan skulle vara framme...

Inlagt 2010-11-24 10:38 | Läst 2859 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jasså det var scannern -- jag trodde först att du trixat med kemin för att få fram råast möjliga korn! :-)
Svar från Chasid 2010-11-25 11:46
Det är faktiskt en kombination av dålig scanner och grovkorning film, bilderna kommer att bli lite bättre med den scannern som jag har nu, den är bättre på att vaska fram kornstrukturerna!
//Chasid