Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Hur levererar du bilder till dina kunder?

Förr i tiden använde jag ofta ZIP- eller CD-skivor när jag levererade bilder till kunder, men i takt med att internet blev snabbare började det dyka upp smidigare alternativ. Ett av dem var Dropbox som jag använde mig av i ett par år.


Men även Dropbox blev föråldrat, och igår eftermiddag gick jag igenom mitt Dropbox för att rensa upp och tömma det på bilder. När jag så gjorde fastnade jag för en stund i minnenas arkiv då jag hittade många bilder som levererats till olika tidskrifter genom åren. En del av dem har prytt omslag, några har publicerat i olika artiklar, och några har publicerats på webbsidor. Jag sorterade ut dem och lade dem i mitt bildarkiv.

Numera använder jag WeTransfer när jag levererar bilder. Jag tycker att det är en smidigare lösning, särskilt när jag ska leverera mycket material. Men det kanske finns bättre och smidigare alternativ att välja på? Vilken lösning brukar du själv använda dig av när du levererar bilder?
Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2021-02-10 15:10 | Läst 1468 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej
Jag använder numera alltid Wetransfer som jag också tycker fungerar snabbt och smidigt. Enstaka mindre filer går med normal e-post.
/Gunnar S
WeTransfer funkar mycket enkelt och bra.
Fint material du har.
- hawk
Är kvar på Dropbox (som var bättre förr, nu svårare att hantera p g a en massa extrafunktioner som är i vägen för mig. Men gratis så man kan ju inte klaga.)

Använder WeTransfer mer och mer.

Småfiler per vanlig e-post.