Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Ett kallt land med varma människor



Nu är min mycket uppskattade serie med reportage från Hoppets Stjärnas julpaketsutdelning i Lettland slut för denna gången. Tanken är att ni genom texterna och bilderna ska få känna på hur det är att vara med och dela ut ett julpaket till en behövande lettisk familj.

En del läsare har ställt sig frågan varför jag har valt att presentera reportagen i min blogg. Det är en berättigad fråga och förklaringen är helt enkelt den att jag har använt min blogg för att berättelserna om människorna som jag mött ska nå ut till ännu fler läsare. Genom att lägga upp berättelserna i min blogg kommer även bilderna till sin rätt. Jag har lagt upp en del av reportagen från Lettland på Hoppets Stjärnas hemsida men då har jag bara kunnat ha med en eller två bilder. För mig är samverkan mellan text och bild viktig och därför har jag valt att även publicera materialet i min blogg så att ni ska få ta del av så många bilder från julpaketsutdelningen som möjligt. 



Här följer en lista på de nio olika reportagen från Lettland som har publicerats i min blogg under december, klicka på rubriken så kommer du till inlägget:

Jag bor som en drottning i mitt palats
Hur många latt är egentligen 19900 kronor?
Det sista vita tegelhuset på höger sida en dryg km innan gränsen
En julhälsning från ett litet gult hus utanför Vecumnieki
Nu kan vi ha en riktig julfest!
På en stor röd boll sitter Daniels
Nu är julpaketet på plats under granen
En julhälsning från en familj i Baldone, Lettland
En varm hälsning från ett kallt Lettland


© Mikael Good, 2010

Ett stort varmt tack till alla er som har packat ett julpaket eller som har gett en penninggåva till Hoppets Stjärna. Tack vare ert stöd och engagemang har de lettiska familjerna och pensionärerna som fått ett välfyllt julpaket kunnat fira jul tillsammans med mat på bordet och presenter till barnen.

Om du är intresserad av att publicera något av reportagen i en tryckt tidning eller på nätet är du välkommen att kontakta mig på: chasid68@gmail.com



© Mikael Good, 2010. All rights reserved.

Inlagt 2010-12-27 15:05 | Läst 14331 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Då återstår bara att än en gång tacka för den fina reportageserien!
Svar från Chasid 2010-12-27 18:02
Tack så mycket Ernst! Kul att du uppskattade serien! Trevlig fortsättning
//Chasid
FS-bloggen tycker jag är ett alldeles utmärkt forum för ett resereportage av det här slaget. Det har varit intressant att följa din resa. Att FS-bloggen har en stor variation innehållsmässigt gör hela bloggsfären mer intressant. Att blanda det rätt triviala som de flesta av oss bloggar om med mer allvarliga eller seriösa bloggar är bara bra!
Svar från Chasid 2010-12-30 10:49
Tack för din kommentar Rauni! Jag tycker också att FS bloggen har en ganska så bra blandning även om jag tycker att alla inlägg ska inehålla minst en bild :) Sedan FS införde ett spamfilter har FS bloggen även blivit lite mera överskådlig och det tycker jag är positivt!
//Chasid