Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag har fått en fråga om min profilbild

Fick ett mail från en medlem här på fotosidan som undrade varför jag har ett foto på Leonid Brezhnev som profilbild.

Jag tyckte helt enkelt att det kunde vara kul att byta ut min gamla profilbild mot någon ny! Det handlar inte om något politiskt ställningstagande från min sida. Sanningen är som så att det inte är ett foto även om det ser ut som det i litet format utan en illustration som jag har gjort i Adobe Illustrator. Se bilderna nedan:

 

Veckans skiva:  At The Controls Dubwise - Mikey Dread

//Chasid

Inlagt 2007-10-03 09:30 | Läst 8680 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag tycker så här, om du vill veta.. jag bryr mig inte om bilden som sig, men jag tycker att tanken med att ha en profilbild på Fotosidan är att man ska presentera sig själv.. alltså borde ALLA här på sidan ha en bild på sig själva.
Allt annat är larvigt.. men det är min uppfattning. Det är ju liksom inte du på den bilden, eller hur!

Ulrica
Svar från Chasid   2007-10-03 08:42
Eller så vill man vara inkognito och väljer antingen ingen bild eller en bild på någon eller något annat! Pesonligen tycker jag att det är roligare att ha en profilbild än ingen, oavsett vad den föreställer! Jag har funderat på att göra om illustrationen så att den liknar mig, kanske gör jag det när jag får tid och lust.
//Chasid
Jag håller med Ulrica. Varför ha en bild på en annan person? Jag respekterar att man inte vill visa sitt ansikte osv, men antingen en bild på sig själv eller ingen alls.
Tycker inte att du skall fixa bilden så att den liknar dig. Utan lägg in en naturlig bild på dig själv.
/Annika
Svar från Chasid   2007-10-03 09:25
Kan inte en tecknad eller målad bild vara naturlig?
Jag tycker fortfarande att det är bättre med en bild än ingen oavsett om den föreställer en person eller ett objekt!
//Chasid
Hej igen Mikael!
Visst kan en tecknad eller målad bild vara naturlig. Men eftersom det är en fotosida så föredrar man ju foton.
Tycker att du skall lämna din ruta tom om du inte vill lägga ett porträtt på dig själv.
Men du gör som du vill. Men att lägga på en annan person känns väldigt konstigt i din presentation av dig själv.
Ha det gott! Mvh Annika
Svar från Chasid   2007-10-03 10:44
Jag behåller nog bilden ett tag tills jag har gjort en ny illustration med mig själv istället för Leonid!
Det blir lite för tråkigt att lämna utrymmet tomt...
Mvh //Chasid
Gillar avvikare...konstnärer!!
"Vi skall vara rädda om originalen, (fritänkare)
kopior finns det tillräckligt av ändå!" ;)

"Det blev ingen fart på trädgårdsfesten förrän en av gästerna råkade välta bikupan!" ;)
B)
Svar från Chasid   2007-10-03 11:03
Då är vi två Bengt! Som gillar avikare och konstnärer!
Jag älskar människor som vågar bryta med den förfärlige Jante och bara är sig själva trots vad omgivningen säger! Om en del tycker att det är rebelliskt att vara sig själv - då är jag en rebell!
Jag tycker om att välta bikupor :-)
//Chasid
Kan väl vara lite knepigt att ha någon annans verk som sitt eget, om du nu inte gjort hela bilden själv alltså...eller köpt rätten?

/Leif
Svar från Chasid   2007-10-03 12:52
Jag har haft några förlagor som jag har plockat delar från och skapat ett helt nytt verk, som inte går att härleda till den ena eller andra källan. Kort sagt den färdiga bilden är unik!
//Chasid
Varför vilja vara inkognito när du talar om ditt riktiga namn, hur och var du bor och har en ganska lång och utlämnande profiltext? Vad är det som gör ett ansikte så speciellt att man vill välja bort det ur sin profil?


Sorry, men jag förstår inte. Men det var intressant att läsa hur du står bakom ditt beslut.

mvh. Ulrica
Svar från Chasid   2007-10-03 13:30
Jag tycker inte om att vara med på bild helt enkelt, de senaste tre åren har det tagits en handfull bilder på mig och då är en bild för ett tidningsreportage inbegripet. Det är inte för att jag skäms för mitt utseende, för det gör jag absolut inte. Men jag skulle kanske skrivit att jag helst är bildinkognito!
//Chasid
Jag tycker bilden i sig är hur cool som helst, både original och din omgjorda. Vem du sätter upp på din profilbild tycker jag är upp till dig sålänge det inte är något stötande.
Några säger att man ska kunna se vem personen är? Well, jag har sett ett flertal profiler med udda bilder där det kanske är medlemmen på bild men det är ändå helt omöjligt att avgöra så var går gränsen?

Vad spelar det för roll förresten hur medlemmen ser ut? Det här är väl inte Spraydate ändå va?
=)
Svar från Chasid   2007-10-05 19:20
Jag håller med dig, det spelar ingen roll hur medlemmen ser ut! Med tanke på allt prylsnack här på Fotosidan så kanske alla skulle lägga upp bilder på sina kameror istället :)
//Chasid
tja min profilbild är dotterns katt-dessutom fotad av dottern och inte helt ok....från början helt enkelt för jag hadde ingen bild av mig själv,och lixom du är jag inte vild med att vara med på fotografier (man kan se mig i ett 20 tal film i biografen om man vill).Senare har jag faktiskt fotat mig själv 2 gånger-så jag har två bilder-uteslutande för att söka film/statist roller.
Svar från Chasid   2007-10-05 19:21
Katten har helt klart blivit ditt varumärke Lena, byter du ut katten mot ett porträtt så är det inte riktigt din sida längre!
//Chasid

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv