Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag kommer från mörker till ljus...

...Är en initieringsfras som används av en del slutna sällskap, de får uttala denna fras inför sina blivande ordensbröder och stormästaren innan de invigs i den första väpnargraden.

Vi har sedan drygt en månad tillbaka ett slutet fotografiskt sällskap här på Fotosidan, som heter Den Högre Skolan (skrivs i fortsättningen DHS). Där medlemmarna själva får rekommendera nya medlemmar precis som i andra slutna sällskap. Såvitt jag vet finns det ännu inte någon initieringsfras för nya medlemmar i DHS. Frasen "-Jag kommer från mörker till ljus" kanske inte skulle vara så gångbar för DHS men om man modifierar den något till "-Jag kommer från mörkrummet till ljuset" så kanske den skulle passa som initieringsfras för nya medlemmar i DHS!

Det här med hemliga sällskap som kommunicerar med ordensbröder/systrar genom märkliga handslag och ansiktsuttryck är ingen ny företelse, de har funnits till sedan medeltiden. Deras hemliga verksamhet har under de senaste åren kommit upp i det populistiska ljuset mycket tack vare Dan Browns populära fantasy böcker.

Så här kan det se ut när medlemmar ur Den Högre Skolan samlas till möte i
ett mörkrum. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.


Veckans skiva: Boom Boom - John Lee Hooker

//Chasid

Ps: Jag är medveten om den bitvis rätt så hätska debatten här på Fotosidan om DHS vara eller inte vara,  jag har redan sagt vad jag tycker om DHS i ett tidigare blogginlägg och väljer att avrunda med detta djupt ironiska inlägg! Nu kommer jag att ägna mig åt bildmässigt guerillakrig istället! Håll utkik efter mina bilder i den fria bildkritikpoolen eller bland utställningarna! Tills dess glöm inte bort att krama varandra i trafiken (internettrafiken d.v.s.)!

Inlagt 2007-11-12 13:10 | Läst 12372 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är tillräckligt farligt ändå utan att vi skall börja "krama varandra i trafiken" I varjefall här i Spanien Här sysslar man med helt andra livsfarliga lekar. Rondeller och rondellhundar här är hundarna döda för dom fattar inte att dom skall byta fil utan springer runt runt till nästa möte och Pang. 4 st från Alicante till Torrevieja Så krama bromsen istället)) /bert
Svar från Chasid 2007-11-12 14:01
Que! Krama varandra i trafiken syftar på internet trafiken!
//Chasid