Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag mådde uselt när jag tog min bästa bildDen här bilden på den lilla flickan från Waxi Village har jag visat tidigare och det är en av mina mest kända bilder. Fattigdomen i den tibetanska byn där flickan levde var påtaglig. Men ett par år efter mitt och min frus besök i byn rustades skolan upp med pengar från Radiohjälpen. Barnen fick en skola att gå till och möjlighet att få en ordentlig utbildning. Deras föräldrar som i de flesta fallen var analfabeter gick kvällskurser där de lärde sig att läsa och skriva. Bilden på flickan bidrog i stor grad till att förutsättningarna för människorna i byn förändrades.

När jag tog bilden mådde jag riktigt uselt, jag var ordentligt förkyld, hade hög feber och led av den höga höjden. Helst av allt hade jag legat kvar i sängen på hotellet och dragit täcket över mig. Men när jag är ute på uppdrag är jag oftast såpass taggad att inte ens sjukdom och feber kan hindra mig från att göra mitt jobb. Jag kliver in i reporterrollen och kör ända in i kaklet oavsett om jag är bra eller inte.

Text och foto: Mikael Good

 
  

Inlagt 2017-04-24 17:07 | Läst 6148 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Om bilden bidrog till en bättre start för barn och vuxna i Waxi Village,
så skall du hyllas.

Själv supportar jag diverse projekt via organisationen Kiva: https://www.kiva.org/
Svar från Chasid 2017-04-25 13:07
Tack för din kommentar Arthur!
Bilden bidrog i allra högsta grad till en förändring i Waxi!
/Mikael
2017-04-25 01:54   Kent Dahlin
Tufft jobb, det kan jag verkligen förstå - förkyld verkar ju även den lilla flickan drabbats av då snoret rinner ur näsan på henne. En väldigt stark bild, tack för att du visar den. SvartVitt syns så bra. Jag hade äran att träffa Anders Engman för en massa år sen och prata och se på bilderna han plåtat, SvartVitt, bara svartvitt och fantastiskt fina och starka reportagebilder.
/kent
Svar från Chasid 2017-04-25 13:16
Tack för din kommentar Kent!
Mitt jobb är inte tufft men det är tufft för alla dem som lever i fattigdom och utsatthet runt om i världen. Det är deras livssituation som jag vill vara med och förändra genom mina bilder och texter. Flickan på bilden kunde börja skolan när hon fyllde sex år.
Jag träffade Anders i somras och fick se några av hans legendariska bilder och passade även på att byta några ord med honom.
/Mikael