Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Leave Planet Boring



Under helgen arrangerades DreamHack Winter som är en av världens största datafestivaler på Elmia i Jönköping. Arrangörerna räknade med att upp till 45 000 besökare från hela världen kom till festivalen.



Tusentals LAN-are hade kopplat upp sig och laddat upp med tiotusentals liter energidryck för att kunna spela oavbrutet utan sömn under festivalen. Deltagarna bjöds på E-sport i världsklass, cosplay, musik, tävlingar, meet and great, expo, med mera, med mera. E-sportarna som tävlar i olika kategorier tävlade om en prispott på sammanlagt 8 miljoner kronor, och tävlingarna sändes live över hela världen.




Dreamhack har blivit ett av de främsta forumen för cosplayers i Sverige, och där samlas de för att visa upp sina kostymer, och för att tävla i olika klasser, prispengarna är betydligt mer modesta än i E-sport, vinnaren i den högsta cosplay kategorin fick en en check på 10000 kronor.




Även om jag normalt inte rör mig i gamingkulturen bestämde jag mig för att dokumentera mässan av ren och skär nyfikenhet. Tanken är att jag ska presentera bilderna på något sätt i framtiden. Men redan nu delar jag med mig av ett litet urval. Att jag valde att jobba i färg beror på att Dreamhack är en färgsparkande festival som inte gör sig så bra i svartvitt.






Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2022-11-27 18:32 | Läst 4161 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Kanon bilder av dessa hängivna ungdomar.
Där skulle man varit med som ung.
Ha det gott
bob
Svar från Chasid 2022-11-28 10:46
Tack för din uppmuntrande kommentar Bob! Dreamhack är öppet för alla åldrar, och det finns mycket spännande att dokumentera.
/Mikael
Som vanligt grymma bilder !!

Daniel
Svar från Chasid 2022-11-29 08:26
Tack för din uppmuntrande kommentar Daniel!
/Mikael