Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Ljusbilder eller slutet på en epok!

I helgen satt jag och ramade ljusbilder som jag haft liggande i en låda på kontoret i ett antal år. När jag satt där och monterade mina bilder tänkte jag på hur enkelt det är att fotografera nuförtiden och hur tråkigt det är att rama ljusbilder och placera dem i skrymmande förvaringsboxar. När jag var klar med mitt värv plockade jag fram projektorn och duken ur garderoben och hade bildvisning för familjen, det var över tre år sedan som jag senast monterade upp projektorn och duken. När jag satt där  och tittade på bilderna till tonerna av projektorns behagliga motorsurr så kom jag fram till att trots allt tråkigt arbete så var det riktigt trevligt att få se gamla semesterbilder och reportagebilder i riktigt stort format igen. Det var nästan så att jag längtade tillbaka till ljusbildstiden, men jag kom snart till sans igen och tänkte på allt tidsödande arbete med monteringen av ljusbilder, så längtan att fota med film flög av mig igen och jag kom fram till att TV'n duger gott som bildvisningsmedium för mig. Det kommer nog att dröja ett par år innan jag plockar fram projektorn igen och några fler ljusbilder kommer jag nog inte att ta, jag har kommit till slutet av en epok och går raskt över till nästa!

Det är smidigt med digitalfoto har man bara rätt optik så behöver man inte göra så mycket i RAW-konverteraren och skulle jag få filmkornsabstinens så kör jag en rulle svartvitt med min Contax 137'a.



Min lilla dotter tyckte att det var kul att få "titta kort" en stund på ett för henne anorlunda sätt.


Veckans skiva: The Gift - The Jam

//Chasid

Inlagt 2008-01-28 08:45 | Läst 11242 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag har ett antal diarullar i frysen. Kommer nog att rulla igenon någon av de analoga kamerorna då och då. Monterade och tittade på en serie från USA i helgen. Grand Canyon digitalt projicerade går inte att jämföra med diabilderna.
Kan bero på projektorerna men skillnad är det.
Så jag har inte lagt dia på hyllan ännu.