Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Mitakon lens turbo adapter för Sony NEX


Nya kameror och objektiv i all ära men det mest spännande som händer i kameravärlden just nu är alla intressanta adaptrar som har börjat dyka upp i bakvattnen till de spegellösa kamerorna. Först ut var metabones med sin 0,71 ggr adapter som möjliggör återanvändning av gammal finfin optik på NEX och Fujikameror. Den hade egentligen bara ett fel och det var att den tyvärr låg utanför min budget... 

Nu finns det en billigare adapter med namnet Mitakon lens turbo adapter för NEX att få tag på. Priset för den adaptern ligger på 1300 kronor. Så snart som adaptern finns med C/Y fattning kommer jag att slå till. Den kommer definitivt att ge nytt liv åt min fina gamla Carl Zeissoptik för Contax som jag har sparat för framtiden. Att den optiken gifter sig bra med min NEX det vet jag redan, men det ska bli trevligt att åter få ta del av optikens fulla potential.

Eftersom jag är en stor vän av återanvändning ser jag med stor glädje på den här utvecklingen. Även om begagnatpriserna på lite exklusivare optik kommer att gå upp på sikt är det ändå bra att fler återanvänder istället för att bara köpa nytt! Vi behöver spara på jordens resurser åt kommande generationer och då kan det vara bra att dra ned lite på vår konsumtion av nya varor.

Annars har jag lagt upp en engelsk översättning av gårdagens reportage; "Mirakelbabyn som gav sin mamma ett nytt liv" i min blogg på blogger. Om du vill kan du läsa den texten här: The Miracle Baby From S. Petersburg

Text och foto: © Mikael Good, All Rights Reserved.

Inlagt 2013-05-28 12:00 | Läst 5936 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ser fram emot att läsa dina åsikter om adaptern. Vet att Metabones fått fin kritik men som sagt den är rätt dyr.. Även jag går och väntar på en med C/Y-fattning för Zeiss och Yashica, skulle vara kul att köra dom som de är tänkta.
Svar från Chasid   2013-05-29 10:03
Tack för din kommentar Mikael :)
Framtiden ser helt klart spännande ut vad gäller adaptrar från C/Y till NEX och det skulle inte förvåna mig om fler tillverkare hakar på. Om Novoflex gör en sådan adapter med riktigt bra glas för runt 3000 kronor så skulle det vara svårt för mig att stå emot frestelsen!
/Mikael Good

Innehållskategorier

  • Intresse - Konsertfoto
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

    Arkiv