Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Morgondagens nyheter redan idag

Du ska leverera ditt bild- och textmaterial på momangen och gärna lite tidigare än så om det går. Bilderna och texterna ska sedan stressas ut på hemsidor och vad du än gör så bryt inte twitterflödet. Se även till så att uppdateringarna på facebook sker direkt så att så många som möjligt kan se och ta del av materialet. Men gör det så snabbt som du kan så att du hela tiden är steget före alla konkurrenter. Det bästa vore om du kunde leverera morgondagens nyheter redan idag.

Med tanke på alla nedskärningar och stressen över den tsunami av information och nyheter som dagligen ska produceras och skölja över läsarna är det egentligen inte så konstigt att journalistiken till sist har blivit urvattnad och platt. Det är inte så konstigt att tidningarna fylls av sensationsjournalistik som bara har som uppgift att locka läsare, så att alla annonsörer blir nöjda och fortsätter att frikostigt betala för kalaset. De snabba klippen har infekterat mediavärlden och långsiktigheten har sakta men säkert försvunnit ut genom bakdörren. Den heliga källkollen har brustit och en del unika avslöjanden följs av ett lätt blaserat jaha och blaha från läsare som hade förväntat sig betydligt mer substans och innehåll bakom alla läsarlockande rubrikerna.

Behöver vi det här stora informationsflödet? Kan vi ta till oss det? Vem gagnar det? Vad ska det vara bra för? Hur ska vi bära oss åt för att återgå till ett mer hanterbart informationsflöde? Finns det något utrymme för en fri press med genomarbetat material? Kan vi  lita på att det som vi läser stämmer? Vem granskar dem som granskar? Jag har inget facit på frågorna och du är fri att svara på dem om du vill och kan.  

Text och foto: © Mikael Good. All Rights Reserved.

Inlagt 2013-04-11 10:45 | Läst 8231 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
det viktigaste är att vi hinner med oss själva/ronny
Svar från Chasid 2013-04-17 10:18
Tack för din kommentar Ronny :)
Det är viktigt att vi hinner med våra nära och kära och oss själva.
/Mikael Good
Jag har inte heller några bra svar. Det skulle bli ett informationssamhälle, men blev ett dessinformationssamhälle - beroende på bland annat de faktorer du tar upp.
Den enskilde kan alltid skydda sig mot den framrullande zunamin genom att dra ur sladden - och fullödig information, då den inte behöver vara av av dagskaraktär, hittar man i böcker. Så återstår då frågan om nyhetsinformationen. Här måste man konstatera att ingen gång i den moderna informationshistorien har utbudet varit så urvattnat, möjligheterna att luras så stora - och mottagarna så påminnande om lallande barn.
Stackars den unga generationen - men å andra sidan, det gnällde den gamla generationen om redan i det antika Grekland
Svar från Chasid 2013-04-17 10:22
Tack för din kommentar Peter :)
Jag brukar göra som så att jag brukar kollar upp ensidig nyhetsrapportering i svenska media mot utländsk media och det är skrämmande att se hur partisk svensk media är i vissa frågor... Jag önskar att fler började ifrågasätta det som de läser i tidningarna och ser på TV.
/Mikael Good