Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Pressbilder som kan bli betydelsefulla i framtiden

Jag är mest känd för mina svartvita dokumentärbilder från jordens alla hörn. Men den typ av bilder som jag oftast får publicerade är pressbilder som många kanske inte ens tänker på att ta.

Bilder på symboler, byggandet, fastigheter, eller andra detaljer behövs för att illustrera olika artiklar och reportage i tidningar, därför är den typen av bilder eftertraktade, särskilt av dem som inte vill använda samma bildbanker som alla andra. Jag brukar kalla den typen av bilder för brödbilder, som gör det möjligt för mig att finansiera reportageresor och annat. Symbolen ovan hittade jag på en toalettdörr i Uppsala och den har fått illustrera ett antal artiklar om genus och könsdysfori. Bilden i botten på Malmö pastorats flagga har också publicerats ett antal gånger i olika sammanhang om Svenska kyrkan.

Det kanske inte alltid är så kul att ta den här typen av bilder, men samtidigt är det en form av dokumentärfoto, och i framtiden kan de kanske bli pusselbitar för att förstå de första decennierna av 2000-talet.

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2021-04-23 12:01 | Läst 4724 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Intressant! Bra bilder tycker jag. Den på hen i Uppsala visar ju en skylt med verkshöjd. Den autentiskt slitna flaggan mot de bakgrunden skickar ju ett annat budskap än samma flagga mot kulturhistorisk bakgrund. Var hittar man dina brödbilder?
Svar från Chasid 2021-04-26 20:14
Tack för din kommentar Måns! Testa att googla mitt namn så dyker några av de tusentals bilder som jag levererat upp. Alla är tyvärr inte sökbara då de inte delats på nätet eller är del av premiumartiklar som kräver att man betalar för att få ta del av artikeln.
/Mikael