Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Stort varsel av journalister på JP. Den skattefria zonen och 5 fina foton!

Mellan åtta till tio journalister kan komma att varslas från Jönköpings-Posten (JP) läste jag i webbtidningen J-Nytt och på tidningen Journalistens hemsida i förra veckan: Artikel i J-Nytt | Artikel i Journalisten

Hoppas att JP inte går samma väg som många andra dagstidningar i landet redan gjort och lägger ned sin fotoavdelning för att spara pengar. Fotograferna på JP är kända för sina kreativa och intressanta foton och många fotografer har haft tidningen som en språngbräda i sina karriärer. Vi får innerligt hoppas att ledningen inte skär ned på de duktiga fotograferna i sin spariver.

Jag blev själv varslad från JP´s annonsavdelning redan i augusti förra året, precis när jag kommit tillbaka från min pappaledighet.

När vi ändå är på plats i Jönköping låt mig då ta er med på en tidsresa tillbaka till den skattefria zonen i bostadsområdet Kålgården. Den skattefria zonen var ett gammalt trevligt innergårdsområde som sorgligt nog revs 1996 för att göra plats för nya moderna bostadsrättslägenheter. Kålgården har gått från att vara en plats där samhällets outsiders bodde till att bli en plats där bättre bemedlade 40-talister har valt att bo. I folkmun har Kålgården fått namnet Gråslätt eller Gråbo, jag brukar själv skämtsamt kalla Kålgården för ett frivilligt 40-talist getto :)

Igår utmanade Jonas Svedin mig att ha med minst fem foton i min blogg. Jag passar även på att skicka utmaningen vidare till fler bloggare! Här kommer mina fem foton:











Dagens låt: Keops Pyramid - Thåström

Ge gärna en slant till jordbävningsoffren på Haiti:
http://www.hoppetsstjarna.se/


//Chasid

Inlagt 2010-01-25 09:08 | Läst 4554 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tidningarna håller på att barka iväg åt hvetet... Inte nog med att man avskedar fotografer det börjar också vara ont om journalister som kan skriva. Dom fixar inte ens att sammanfatta en ingress. Jag älskar dina lugna dokumentära bilder som både ger närhet och distans.
Du är gråskalornas mästare. Jag återkommer med minst tio bilder i slutet av veckan,färska från veckans minneskort hoppas jag. Ska på en invigning av en robot i en klädbutik ikväll. Det kan bli roligt att fotografera:)
Svar från Chasid 2010-01-25 14:28
Som tur är finns det ett antal rikstäckande men även en del lokala tidningar som håller fanan uppe och satsar sig ur krisen genom att erbjuda sina kunder en snyggt formgiven produkt i fyrfärg som inte hackas sönder av allt för många annonser och som har ett stort läsvärde och bra foton :)

Kul att höra att du gillar mina foto Jonas! Vem vet det kanske blir en utställning för mig i en stad några mil söder om Umeå i höst! Det där med att inviga en robot i en klädbutik låter intressant :) Ska den ha hand om kundrelationer? Just kundrelationer är det många expediter som missar, de brukar mest vara intresserade av att tala med varandra än att svara på frågor...
//Chasid
Vi är alla delaktiga... ;)
Det skall vara billigt liksom...
Så försvinner Konsum/ICA-butiken nere i hörnet, så försvinner ekonomin för några tidningar (man kan ju läsa gratis på webben)
Men jag tror inte det finns några gratisluncher...
Någonstans tas priset ut i alla fall... ;)

Fina bilder!!
/Bengan
Svar från Chasid 2010-01-25 14:24
Du har rätt i att det inte finns några gratisluncher Bengt! Jag har länge läst SvD på nätet och har nu bestämt mig för att prova på den tidningen i tryckt form i minst en månad, det ska bli trevligt att få hem en riktig morgontidning i brevlådan :) Jag är den typen av tidningsläsare som vill ha rejält med intressanta artiklar och reportage att läsa. De lokala nyheterna får jag via stadens gratistidning, webbtidning och via lokalnyheterna i radion!

Jag tror faktiskt att många gör som mig, de upptäcker en tidning via nätet och bestämmer sig sedan för att prenumerera! En egen fräsch hemsida med aptitretande artiklar är ett bra sätt för en morgontidning att locka till sig nya läsare! De tidningarna som lever kvar i det förgångna och låtsas som att inte internet finns och att det finns smidiga tidningsformat som heter Tabloid kommer att få det svårt i framtiden, då är risken stor att den lokala Konsum/ICA-butiken stängs...
//Chasid
Det var roligt att se dina S/V bilder från Kålgården.Jag har själv inte tagit så många bilder i Jönköping.Synd och försent.Jag har slutat och läsa (nyhetstidningar) sen Carola Grynning är den viktigaste nyheten.Jag hade DN förr i värden.Vi inom arbetarklassen lägger hellre våra pengar på en platteve till mig och en Maljorkaresa till frun och ett TV-spel till barnen.Och en gång i veckan bjuder jag familjen på supé på MC Donald.
Svar från Chasid 2010-01-25 18:56
Du hade säkert gillat Kålgården Kenneth, det var faktiskt vår vän Sture som introduserade mig i området, han har nog rätt många fina foton från Kålgården i sina gömmor!

Vi som är arbetslösa och nyfattiga vi läser nyheterna på internet och har kvar vår gamla men väl fungerande tjock-TV, vi drömmer om Mallis men hamnar i bästa fall på ett kallt och dragit hostel i Rigas utkanter istället... Mc Donalds går jag bara på när min hårt arbetande fru bjuder och TV-spel det är lyxkonsumtion för den övergödda överklassen :)
//Chasid