Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Tänk på vad du skriver i din blogg - Kungen kanske läser den och din chef gör det garanterat!

Efter gårdagens högst skämtsamma inlägg om hur man ökar trafiken till sin blogg kommer här ett betydligt seriösare inlägg om bloggande! Missade du att läsa gårdagens inlägg kan du klicka här

Var vis när du bloggar

Det gäller att vara vis när man bloggar och inte dela med sig av precis allt som man har på sitt hjärta. Skriv inte inlägg i ren ilska när du drabbats av en oförätt på jobbet eller någon annanstans och spy för all del inte galla över din chef, dina arbetskamrater eller andra personer. Det är betydligt fler som läser din blogg på Fotosidan än vad du tror!

Jag har en funktion som heter ISP i min räknare och ibland roar jag mig att gå in på djupet genom att följa det elektroniska fingeravtrycket dvs IP-adressen för att se vem som egentligen läser min blogg. Jag har ofta besök i min blogg av vänner & bekanta, f.d. arbetskamrater, f.d. chefer, kungahuset, riksdags- och kommunalpolitiker, arbetsförmedlare, personal inom kriminalvården, journalister, poliser mm. En del av läsarna är säkert medlemmar på Fotosidan och går helt enkelt in på min blogg och läser den på arbetstid men många kommer in utifrån. Jag har bla haft besök av NASA, FBI, CIA och andra nationella säkerhetstjänster, internationella storföretag, kända och internationellt meriterade fotografer. Förhållandevis många läser min blogg med hjälp av Google Translate och jag har läsare från bla Italien, Spanien, England, USA, Tyskland, Kina, Turkiet, Lettland, Kanada och Frankrike.


Amalfi © Mikael Good, 2004

Blogg = social kompetens!

Rätt skött räknas faktiskt en blogg som social kompetens vilket kan vara en merit när man söker jobb. Men sköter man bloggen ovisligt kan mat tom bli av med sitt jobb, tänk på vad du skriver om chefen, kunder och företagshemligheter! Det finns faktiskt de som har blivit av med sin A-kassa då de bloggat om semesterresor som de inte har redovisat på sina kassakort!

Tänk på vad du skriver i din blogg och tänk gärna efter både en och två gånger innan du trycker på publicera knappen. Ett bra sätt att tänka efter är att skriva blogginlägget ett par dagar innan du publicerar det, gör du det kan du i lugn och ro gå igenom inlägget några gånger och låta det mogna färdig så att det inte sårar eller skadar någon. Läs gärna igenom Fotosidans regler kring bloggar om du är osäker! Lägg gärna in rikligt med foton i bloggen! En blogg utan foton är som en fastlagsbulle utan mandelmassa :)

Kom ihåg det gäller att vara vis när du bloggar - Kungen kanske läser din blogg och din chef gör det garanterat!


Den fula ankungen © Mikael Good, 2008

Min mätsökarkamera är på väg till ett bättre hem

På tal om något helt annat så kommer min analoga mätsökarkamera att komma till ett betydligt bättre hem än mitt :) Det är kul att fota med en mätsökarkamera men det är inte kul att scanna negativ särskilt inte för mig som är småbarnsförälder och lider av akut tidsbrist och har massor av svartvita negativ i min backatalog som måste scannas in och bearbetas...

Du vet väl om att du kan kommentera min blogg även om du inte är medlem på Fotosidan! Gå i så fall in på: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm och klicka på det inlägget som du vill kommentera!


Självporträtt © Mikael Good, 2007. Vad är en blogg på Fotosidan om inte Leica får vara med på ett hörn :)

Jag fattar inte att jag har haft en så stor och klumpig digital småbildskamera... Less is More :)

Som avslutning av ett långt inlägg skickar jag med en lettisk hövlighetsfras som kan vara bra att plugga in om du ska åka till Lettland:
Mans gliseris ir pilns ar zušiem! - Jag har bara hört goda ord om dig!

Dagens låt har varit med två gånger tidigare men jag tycker att Johnny T´s tolkning av Dions gamla hit är så bra att jag gärna vevar den igen :)

Dagens låt: I Was Born to Cry - Johnny Thunders

Magnus frater est vigilo vos!

//Chasid

Inlagt 2010-01-28 09:27 | Läst 7620 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Lovar att vakta min skrivande tunga och inte länka till Kriminella Gitarrers låt "Knugen Skuk" :)
Svar från Chasid 2010-01-28 14:16
Det är bäst att vakta sin skrivande tunga så att inte Säpo kommer på oväntat besök det kan bli tufft om man inte har Gevalia hemma :)
//Chasid
Tack för denna blogg!

Jag har lärt mig den hårda vägen att folk både läser och tolkar min blogg.

Nu har jag vänt blad och gör oftast som du beskriver - skriver i t ex word och låter det ligga en dag eller två!

Men ibland är det ju så att vi inte alltid kan förstå eller förutse hur andra kommer att missförstå ett blogginlägg. Så man kan bara göra sitt bästa och se till att man kan stå bakom sina ord!

Det är viktigt att förstå att andra läser det man skriver även om det faktiskt känns rätt mysko ibland...:)
Svar från Chasid 2010-01-28 16:46
Håller med dig Helena! Även om jag inte har drabbats av så speciellt många surpuppor genom åren så försöker jag ändå skriva på ett sådant sätt att jag inte blir drabbad av misstolkningar, men det går å andra sidan att säga en hel del mellan raderna :)

Även om det känns rätt så mysko att det är så många som läser min blogg så är det rätt så kul att det finns de som är intresserade av just mina åsikter och tankar :)
//Chasid