Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Tittar du på andra fotografers bilder?

Grandmother and her Grandchildren, Tufanu

Det händer att jag får frågan om jag tittar på andra fotografers bilder och låter mig inspireras av dem? Mitt svar är lika snabbt och tveklöst - självklart gör jag det! Jag är även med i en del grupper där jag får ta del av mycket bra samtida dokumentärfotografi av allra högsta klass. Där får jag både ge och ta emot bildkritik. Genom engagemanget i de grupperna har jag lärt känna några ryska fotografer som har ett bildspråk som tilltalar mig och som har påverkat mig en hel del. En av dem är Aleksey Myakishev

Jag hade med en "Cliffhanger" om en debattartikel i Aftonbladet i mitt förra blogginlägg. Nu är den publicerad och du kan läsa den här: http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article20914636.ab

Text och foto: Mikael Good

Inlagt 2015-06-10 07:51 | Läst 4085 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
2015-06-10 08:41   micke
Grymt bra.
Riktigt bra bilder.
Jag tror också att en del har att göra med att öststaterna fortfarande lever i en tid som inte finns kvar här. Livet händer utanför dörren och alla är inte på rusning mot shopping eller upptagna i sina iPhones som här. Gatufoto i Sverige nu är ofta ganska ointressant just därför att gatulivet inte längre finns kvar. Men en annan sak som slår mig med öststatsfotografer är att de också fortfarande tror på fotografin som berättande, här har det blivit väl inkrökt och mycket skruvande.
-affe
Tack för en intressant link! Fina bilder.

Tommy S.
Tack för länken, mycket bra bilder.
/Krister
Många bra bilder, även om han gott kunde gallrat en del ;) Men kul att sitta och plöja igenom hans bilder. Det ligger en del i det Alf skriver. Jag och en vän diskuterade just det då vi kollade in en annan rysk fotograf jag gillar:

http://videnin.photographer.ru/#1
Mycket fina bilder, där finns många godbitar,tack! LO
Väldigt fina bilder, både de du förespråkar och dina egna!
Tack också för ditt engagemang. Engagerade människor kan det aldrig finnas för många av.
/Gunnar S
Stor tack för era kommentarer! :)
/Mikael Good