Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Vad har hänt med lilla Engla?

<Edit 080413> Det 42 åriga kräket till man har nu erkänt att han har mördat lilla Engla. Kastrera honom och lås in honom på livstid utan möjlighet till frigivning. 42 åringen kommer att bli ett hett byte på landets fångvårdsanstalter, män som förgripit sig på barn står lägst i kurs bland övriga fångar... 42 åringen erkände också ett mord på en 31 årig kvinna för åtta år sedan, hade polisen haft alla de resurser och den personal som de såväl behöver hade antagligen inte lilla Engla behövt sätta livet till, vi får hoppas att politikerna vaknar och ger polismakten mer resurser och personal så att vi inte får ett vilda västern samhälle där en del medborgare tar lagen i egna händer... <Edit 080413>

På aftonbladet finns nu namn och bild på mördaren, klicka på den här länken så kommer du dit.

Som så många andra bloggare så tänder jag ett ljus för Engla och ber att hennes familj ska finna tröst i denna deras svåra stund.



Midsommarblomster, jag tillägnar Engla och hennes familj denna bild.

Nu vet vi ännu inte riktigt vad som har hänt med lilla Engla och vi ska ännu inte frukta det värsta eller peka ut någon i förskott. Om det genom bevisning eller erkännande skulle visa sig att den 42 årige mannen som nu sitter häktad på något sätt är skyldig till Englas försvinnande så kastrera honom och lås in honom på livstid och kasta bort nyckeln...

Kanske är det någon här på Fotosidan som tog bilderna som har visats både i TV och i pressen med sin nya kamera. Vi får hoppas att de bilderna kan leda till ett snabbt uppklarnande av brottet och att lilla Engla hittas vid liv.

Jag kan för mitt liv inte begripa att det finns människor som kan förgripa sig på små oskyldiga barn och det värsta är att det inte tycks hjälpa med fängelsestraff för att avskräcka dem. Mitt förslag till regeringen är att alltid kemiskt kastrera dömda pedofiler och ge dem ett mycket, mycket kännbart fängelsestraff vid eventuella återfallsförbrytelseer.

Jag kan inte riktigt svara för hur jag själv skulle reagera om jag kom på en pedofil som försökte förgripa sig på något av mina små barn, men med största sannolikhet skulle jag själv ombesörja en omedelbar kastrering av pedofilen medels en kniv eller något annat vass föremål.

Dagens skiva: Starsailor - Tim Buckley

//Chasid

Inlagt 2008-04-10 13:25 | Läst 6567 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag håller med dig fullständigt. Det minsta man kan begära är att alla sexdömda skall bära fotboja under många år efter de blivit utsläppta.
Jag är inte så optimistisk så jag tror att hon är vid liv men jag hoppas jag har fel.
Svar från Chasid 2008-04-10 18:46
Det låter som en bra idé med fotboja eller någon annan elektronisk kontrollmetod för sexdömda efter avtjänat fängelsestraff, så att det enkelt går att spåra dem om det skulle behövas.
Mvh//Chasid
Ja Mikael!Det hemska är att vi alla blir drabbade av dessa människor, om dom är människa? För nu blir så att man inte törs släpp ut sina barbarn utan uppsikt.
mvh Rolf
Mycket hemskt, man vill inte ens tänka tanken att vara i mammans situation. Lyckligtvis är sådant här mycket ovanligt i vårt samhälle, så nog skall vi låta vara barn var ute ändå.

Jag kan förresten rekommendera Rosslund & Hellströms böcker, bra resonemang runt hämnd, dödsstraff och dess konsekvenser. Speciellt "Odjuret" och "Edward Finnigans upprättelse" http://www.roslund-hellstrom.se/
Svar från Chasid 2008-04-10 18:43
Det måste vara fruktansvärt hemskt att vara mamma eller pappa i en sådan här situation, jag lider verkligen med henne.
Mvh//Chasid
Jag ska gå mot strömmen här.
Skall vi isf hugga händerna av våldsbrottslingar? Fräta ut ögonen på fönstertittare.

Då är vi snart i ett betydligt grymmare samhälle där man gör Pol-potstil blandat med den klassiska gangstergrejen här i gbg "golkäft" (att sy igen munnen på den som tjallat och sedan skära upp en ny "ren" mun på kinden).

Öga för öga tycker jag är ytterst olämpligt eftersom det bara gör att folk blir förblindade av våld och inte alls räddare för att idka samröre med tex barn... se bara på USA.
/Magnus
Svar från Chasid 2008-04-10 16:27
Jag tycker självklart att staten ska stå för straffen, men samtidigt bör lagen skärpas gentemot sexuella återfallsförbrytare. Kemisk kastrering av sexualbrottslingar är en bra och skonsam lösning och så tycker jag att tuffare straff mot återfallsförbrytare ska införas, tyvärr är det som så att återfallsfrekvensen för pedofiler är mycket hög, jag har hört skrämmande siffror som säger att 90% av pedofilerna återfaller till brott... Skärps inte straffen för pedofiler så är tyvärr nog risken stor för att några medborgare kommer att ta lagen i egna händer och ett sådant vilda västern samhälle vill inte jag ha.

Givetvis så ska vi inte ha en öga för öga mentalitet, det är viktigt att förlåta! Men i ärlighetens namn så skulle jag nog handla först och tänka sedan om jag skulle komma på en pedofil med att förgripa sig på något av mina barn...
Mvh//Chasid
I motsats till vad Mikael Good skriver här är sexövergrepp mot barn ett av de brott där återfallsrisken är minst.

För övrigt är den anhållne 42-åringen inte tidigare straffad för övergrepp på barn.

Slutligen kan jag bara instämma i Christer Lindhs rekommendation. Läs R-Hs böcker. Inte bara för att de ställer intressanta moraliska frågor, de är dessutom de mest välskrivna svenska deckare jag läst på länge.
Svar från Chasid 2008-04-10 18:36
Hej Erland och tack för din kommentar!
Vilka siffror har du att hänvisa till när du hävdar att återfallsrisken för pedofili är minst? Enligt de uppgifter som jag hade att tillgå så var 42 åringen tidigare straffad för sexbrott, men nu när jag skärskådat dem igen så har jag kommit fram till att de inte är tillförlitliga, därför så stryker jag nu de uppgifterna ur min blogg!

Nu är jag inte någon skönlitterär läsare, jag läser mest faktaböcker, men jag ska tipsa frugan om R-H's böcker hon älskar deckare!
Mvh//Chasid
Men snälla måste man läsa om det här också.

Här vill jag bara läsa om intresanta fotogrejer.
Svar från Chasid 2008-04-10 18:41
Det finns en viss koppling till Fotosidan, jag tror att fotografen som tog bilderna på Engla och mannen i den röda bilen är medlem här på Fotosidan. Hade inte han prövat sin nya kamera just då så hade inte polisen kommit så långt i sitt sökande som de gjort.
Mvh//Chasid
Men snälla är inte detta chasiddes blog.han får väl skriva vad han tycker eller har vi blogpoliser här också.
mvh Rolf
Svar från Chasid 2008-04-10 18:39
Hej Rolf! Jag tycker att det är helt ok med lite mothugg då och då, det är inte av dem som tycker likadant som jag som jag lär mig något av!
Mvh//Chasid
Pedofiler är sjuka och behöver vård!!! Straff hjälper inte, det är väldigt uppenbart och avskräcker inte den som är sinnessjuk eller har en störd sexuell läggning.

Straff är ju uppenbart ingen lösning även om jag också (sansad som jag är) tycker att denna person ska skärmas av från samhället.
Svar från Chasid 2008-04-14 08:41
Jag håller med om att pedofiler är sjuka och behöver vård. Men jag anser att den som har dömts till rättspsykiatrisk vård ska överflyttas till fängelse när han/hon anses vara fullt frisk, dagens system där mördare och våldtäcktsmän släpps ut i full frihet efter ett par års rättspsykiatrisk vård är ett hån både mot brottsoffren och deras anhöriga, i förlängningen kommer nog tyvärr dagens rättspsykiatriska system att leda till att en del medborgare tar lagen i egna händer och ett sådant samhälle vill inte jag ha.
Mvh//Chasid