Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Vilka tidningar har dina foton varit med i?

Jag håller mig gärna vid sidan om det allmäna nyhetsflödet och berättar gärna om människorna som snabbt flimrar förbi i en kort notis eller på de sista raderna i tidningarna, jag anser att alla människor har en intressant historia att berätta. Mitt mål är inte att själv bli känd utan att göra människorna i mina bilder och texters situation känd. Min meritlista har blivit så ganska diger de senaste åren med ett flertal publicerade artiklar och reportage i olika tidningar, magasin och andra trycksaker.

Visst kan det vara kul att få se sina bilder i tryck, men jag har riktigt dålig koll på i vilka tidningar som mina bilder har publicerats och jag kan ärligt talat inte svara på frågan; Vilka tidningar har dina foton varit med i?
Men jag har däremot full koll på vart mina artiklar och framförallt reportage hamnar. Jag skriver bara om sådant som ligger mig varmt om hjärtat och engagerar mig och denna veckan så ramlade ett par publikationer innehållande mina texter och bilder ned i brevlådan.//Chasid

PS: Missa inte den här utställningen: http://www.591photography.com/2010/10/591-exhibition-anastasia-rudenko-back.html

Inlagt 2010-10-22 11:06 | Läst 4968 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag har än så länge bara hamnat i den lokala blaskan. Tre olika bilder har jag för mig de har publicerat.
Svar från Chasid 2010-10-22 15:39
Jag höll på att skriva att jag inte har varit med i den lokala blaskan pga av missunnsamhet och avundsjuka från "kollegorna" på redaktionen men som kom jag på att jag faktiskt hade med rätt så många foton i blaskan när jag jobbade som annonsproducent där :)
//Chasid
Jag ligger till som Andreas, två gånger Mitt i Haninge o en gång Metro blaskan.
Jag sålde för övrigt min första bild häromdagen, de andra var mer typ middag för två mot publicering.

Det är väl inte alltför många som lever på fotograferandet här på FS kan jag tänka.

Är du med i nån bildbyrå Micke?

//Tommy
Svar från Chasid 2010-10-22 15:41
Jag är inte med i någon bildbyrå, jag kör mitt eget race och gör bara jobb som jag verkligen känner för och vill göra.
//Chasid
Gratulerar, alltid kul att se sina alster i tryck!

Kanske mitt inte räknas, det är inte direkt nyheter och reportage av seriösare slag jag håller på med, men jag vill ju skryta lite också ;-) Har fått vara med på några ställen - läsarbilder i Elektronikvärlden Ljud&Bild och Allt om Digitalfoto, sport- och motorsportbilder i några lokala föreningsblad och i KFUK-KFUM Centrals magazin, en fågelbild i skriften Fåglar i Uppland och en annan på ett vykort i Norge, ett gäng bilder i en bok om svenska innebandyförbundet, en insektsbild i läroboken Synpunkt A. Det blir en liten hög som faktiskt känns lite kul att titta på ibland, bra för egot. :-)
Svar från Chasid 2010-10-22 15:44
Det är alltid kul att få se sina bilder i tryck och särskilt som jag vet att de hjälper till att dra in pengar till dem som verkligen behöver det :) Jag tjänar inte några pengar på mina foton men jag tjänar många människor genom att låta arvodena gå till de minsta och svagaste :)
//Chasid
har bara fått en bild publicerad i tidningen svens jakt. just ja och en bild i sala allehanda.
Svar från Chasid 2010-10-22 15:44
Sala Allehanda är inte fel :)
//Chasid
Jag fick min bild publicerad i mittuppslaget i Fotomässans mässtidning för mässan i Göteborg 2010 sidan 10-11 båten som har sjunkit.
Mässbilagan
http://www.explore.se/Fotomassan-Bilaga-Gothenburg2010.pdf
Bilden på fotosidan
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/1979940.htm?set=mp bilden kallar jag Skepp i nöd.

Klas
Svar från Chasid 2010-10-22 17:08
Mittuppslaget är inte fel! Jag hade en bild över hela förstasidan på mässtidningen i Jönköping i mitten av 90-talet, bilden var i svartvitt och trycket var inte så bra vilket gjorde att det var en hel del mässbesökare som fick svarta fingrar, de lär nog inte glömma min bild i första taget :)
//Chasid
Visst skulle det vara kul att se några egna bilder publicerade i en tidning. Inte för att bli känd, menar jag. Det kan vara detsamma. Men som en bekräftelse på värdet av det man gör. Om det nu behöver bekräftas. Du har i alla fall hittat ett värdigt ändamål för ditt fotograferande!
Svar från Chasid 2010-10-23 12:55
Det är alltid kul att se sina bilder i tryck! Jag är inte så noga att det står vem som har tagit bilden utan jag brukar säga till redigerarna att det är ok att plocka bort namnet från min bilder om det inte behövs,
//Chasid